Logo GadgetGear.nl
LEGO PAC-MAN Arcade
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

LEGO komt met Pac-Man arcade kast

We reviewden al eens een prachtig boek over de geschiedenis van Pac-Man, een OnePlus telefoon van Pac-Man en een hele boel games. Maar nu komt er ook een LEGO Icons doos van het goudgele knagertje.

De LEGO arcade kast is een zogenaamd bartop model. Zoals de naam doet vermoeden, waren dat geen volwaardige staande kasten, maar arcadekasten die kroegen op de bar konden zetten zodat bezoekers vanaf de barkruk konden spelen.

Sven Franic, LEGO Designer, over het ontwerpproces van de nieuwe set: “Het was een genot om PAC-MAN, een cultureel icoon de afgelopen 40 jaar, tot leven te brengen in LEGO stenen. We zijn altijd op zoek naar nieuwe en spannende manieren om klassieke spelervaringen tot leven te brengen. Ons team van getalenteerde ontwerpers heeft onvermoeibaar gewerkt om de essentie van de geliefde PAC-MAN arcademachine in stenen te vangen, van PAC-MAN zelf tot de kleurrijke, doolhofachtige omgeving waarin hij zich bevindt. Elk detail werd zorgvuldig overwogen en gemaakt, met als resultaat een unieke LEGO creatie die de magie van het originele spel vastlegt, en een speelse nieuwe draai plus wat easter eggs toevoegt – in ware videogame stijl. We zijn verheugd om deze ongelooflijke set te delen met de wereld en kunnen niet wachten om het enthousiasme te zien bij fans van alle leeftijden.”

LEGO PAC-MAN Arcade Detail

Over de samenwerking zegt Aadil Tayouga, Director of Licensing and Business Strategy bij Bandai Namco Europe: “Bandai Namco en de LEGO groep delen veel gemeenschappelijke waarden, met name het streven naar plezier voor alle mensen door middel van kwaliteitsproducten. Naast deze waarden, en omdat PAC-MAN geel geïnspireerd was op het geel van de LEGO Groep, maakte het de verbinding nog natuurlijker. Het was een geweldige samenwerking met de gepassioneerde teams van de LEGO Groep en we hopen dat de fans van deze set gaan genieten.”

Met deze set bouw je niet alleen de bartop arcade met originele graphics op de zijkant, maar ook een display met zowel Pac-man als Blinky en Clyde. In de kast is een vrouweljke minifig verborgen die op een kleinere versie van de arcade speelt en de muntsleuf is verlicht.

Om de release te vieren kunnen fans op 10 en 11 juni in de LEGO store Amsterdam bouwen aan een giga Pac-Man. Daarnaast mogen ze een mini uitvoering van de console mee naar huis nemen.

De LEGO Pac-Man Arcade ligt vanaf 1 juni in de winkel voor €269,99.

LEGO Pac-Man kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.