Review: PAC-MAN: Birth of an Icon Standard Edition

PAC-MAN kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Het is lang geleden, maar we doen weer eens een boek review. We hebben namelijk iets heel bijzonders gevonden, met Nederlandse roots. Deze week ontvingen we PAC-MAN: Birth of an Icon.

PAC-MAN: Birth of an Icon Standard Edition is een echt koffietafelboek. Zo’n groot boek vol mooi beeldmateriaal dat je standaard open op tafel hebt liggen. De binding laat dit ook echt prima toe. Gezien de meeste koffietafelboeken over beroemde fotografen gaan, ben ik zelf heel blij dat uitgeverij Cook & Becker ook dit soort titels op de markt brengt.

Het boek neemt je dieper mee in de wereld van het goudgele bolletje dan ooit tevoren. Het lijkt oppervlakkig te beginnen. Wat oude foto’s van koters en volwassenen die ‘vroegâh’ los gingen op de arcade en homecomputer versies van de game. Maar lees je de onderschriften, dan zie je dat in iedere foto ook echt wat onderzoek is gestoken.

In negen grote hoofdstukken gaan de auteurs dieper in op alles dat met de game te maken heeft. Van de introductie van de game naar hoe het karakter mainstream ging. De platforms waar de game op verscheen en ook de hardware die nodig was voor de eerste generatie PAC-MAN games. Ook rip-offs als Otto

De Auteurs

Het boek PAC-MAN: Birth of an Icon Standard Edition is geproduceerd door twee auteurs. Het is een samenwerking tussen Arjan Terpstra (o.a. Sonic the Hedgehog 25th Anniversary Art Book) en Tim Lapetino (o.a. Art of Atari).

Twee edities

Naast de Standard Edition die wij hebben ontvangen, is er ook de Special Edition. Die komt in een harde slipcase met een 7” LP singel, een arcade muntje en postkaarten. Echt een collectors item dus. Er worden maar 2.000 exemplaren geproduceerd. Ze zijn te vinden via de Bol.com link bij dit artikel.

Conclusie PAC-MAN: Birth of an Icon Standard Edition

Ik dacht al veel te weten over PAC-MAN, maar na het lezen in PAC-MAN: Birth of an Icon Standard Edition ben ik echt verbaasd over de hoeveelheid informatie die de auteurs van het boek boven water hebben weten te halen. Voor iedereen die heel wat uurtjes in de game heeft gestopt is dit echt een geweldig boek om te lezen!

PAC-MAN kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear het boek met 5 sterren.

THE GOOD

  • Erg mooi boek
  • Enorm veel informatie
  • Erg netjes verpakt voor verzending

THE BAD

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram