Logo GadgetGear.nl
Google Pixel Fold
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Google Pixel Fold komt niet naar Noord-Europa (ons)

We hebben pech. We behoren tot Noor-Europa en daarmee komt de aangekondigde Google Pixel Fold niet naar de Nederlandse winkelschappen. Toch mogen we even lekker gluren naar het prachtige stukje hardware dat de grote G heeft bedacht.

De Google Pixel Fold heeft qua ontwerp en naam veel weg van de Samsung Galaxy Z Fold. Dit laat zien hoe goed de Fold naam inmiddels gevestigd is bij de consument. Het toestel komt met een 7,6 inch uitvouwbaar display dat, net als bij Samsung, naar binnen wordt gevouwen. Aan de buitenkant zot nog eens een 5,8 inch display. Beiden kunnen beelden op 120Hz tonen en zijn daarmee echt prima voor gaming.

Ook de Galaxy Fold 2 draait op Google’s eigen Tensor 2 chipset, maar komt met 12GB aan werkgeheugen en op basis van model met 256GB of 512GB aan opslagruimte. Ook zit er met 4.800mAh een redelijk forse batterij in.

The Google Pixel Fold komt met een camera-eiland aan de achterkant dat uit drie camera’s bestaat. Een 48 megapixel main camera, een 10,8 megapixel groothoek en een 10,8 megapixel telelens. Voorop zit een dubbele selfiecamera met een 8,3 megapixel resolutie.

Waar je hem wel kunt kopen in Europa zal de Google Pixel Fold €1.899 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.