Google Pixel 7a
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Google introduceert de Pixel 7a smartphone

Google introduceert weer een nieuwe Android uit Amerika. De Google Pixel 7a waarbij het doel is de Google ervaring tegen een niet al te hoog prijskaartje te leveren, want deze Google smartphone gaat €509 kosten.

Net als de Google Pixel Tablet, draait deze midrange smartphone op Google’s eigen G2 Tensor chipset met 8GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslagruimte. Net als Samsung heeft ook Google een kleur die je echt alleen kan krijgen wanneer je de smartphone direct bij Google koopt in plaats van een ander verkoopkanaal. In dit geval gaat het om de kleur Coral. Een slimme zet van Google omdat direct verkoop een veel hogere marge oplevert dan verkoop via de tussenhandel.

De Google Pixel 7a komt met een 6,1 inch FullHD gOLED display dat op maximaal 90Hz draait. Achterop het toestel ligt een camera-eiland met twee camera’s erin. Een 64 megapixel main camera die in 4K 60fps kan filmen en een 113 megapixel ultrawide die in 4k 30fps filmt. Voorop zit een 13 megapixel selfiecamera die in 4K met 30fps kan filmen. Het toestel kan met maximaal 18 Watt opladen. Dat is wat traag in vergelijking tot Chinese Androids in dezelfde prijsklasse, maar het opladen gaat nauwelijks trager dan de Apple iPhone 14 Pro Max. De behuizing is IP67 water- en stofdicht.

Google Pixel 7a kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.