Logo GadgetGear.nl
Steam Deck Deck HQ
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

DeckHQ laat je jouw Steam Deck upgraden naar FullHD

Steam Deck weet al maanden PC gamers over te halen om meer handheld te gamen op een device dat veel krachtiger is dan de Nintendo Switch. Toch wordt het device van Steam-eigenaar Valve nu links en rechts ingehaald door devices als de Asus Ally. Onder anderen op displaykwaliteit.

Valve koos er namelijk voor om het Steam Deck te lanceren met een 1.280 x 800 resolutie waar anderen een FullHD+ display leveren. Een resolutie die op diezelfde 7 inch goed haalbaar is en best een verschil oplevert qua beleving.

FX Technology Limited ergerde zich daar duidelijk ook aan en komt nu met de oplossing in de vorm van de DeckHQ. Ze leveren een aftermarket kit met de onderdelen om een FullHD+ display in de Steam Deck te schroeven. Je gaat daarmee dus van een 800p display naar een 1200p display. Dat is een derde meer beeldlijnen, dus scherpte. Maar dat is niet het enige voordeel.

Het originele display van de Steam Deck behaalt slechts 45% van de Adobe RGB kleuren terwijl dat van FX Technology 74% haalt. Met andere woorden, je zal tegenstanders mogelijk beter zien. Het scherm blijft wel op 60Hz draaien en 400 nits helderheid. Dat is in volle zon echt onvoldoende, maar voor gebruik buiten zit er wel een anti-reflectie coating op het display. Interesse? Ere is momenteel wel een wachtrij omdat de fabrikant de interesse niet aan kan aldus Steam Deck HQ.

Steam Deck kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

2 reacties

  1. @Arjan “device dat veel krachtiger is als de Nintendo Switch”……. ik hoop echt dat je zelf ook wel ziet dat ‘als’ hier ‘dan’ moet zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.