Logo GadgetGear.nl
ACT AC7048 USB-C Triple 4K Docking Station Verpakking
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: ACT AC7048 USB-C Triple 4K Docking Station

Met de ACT AC7048 USB-C Triple 4K Docking Station lanceert het Nederlandse ACT haar monstertruck onder de dockingstations. Keurig in het zwart gehuld met een bak aan aansluitingen en het vermogen om een 4k+ Ultrawide monitor aan te sturen, of drie 4K monitoren en dan ook nog even je laptop van stroom voorzien…

Unboxing

In de verpakking van de ACT AC7048 USB-C Triple 4K Docking Station vinden we redelijk weinig plastics. Het is vooral karton op een enkel kabelbindertje en plastic plakkers na. Lekker op weg dus.

ACT AC7048 USB-C Triple 4K Docking Station Uitgepakt

De doos zit samen met een USB-C naar USB-C stekker met aangehechte verloop naar USB-A in de doos, net als een adapter en stroomstekker. Alles dat je nodig hebt om meteen met dit dockingstation aan de slag te gaan is dus aanwezig.

Design

ACT gaat met haar nieuwste dockingstations voor zwart en dat vinden we best mooi. De keuze voor een groene en blauwe statusled ziet er ook goed uit op het bureau. De keuze voor matzwart plastic is slim. Daar zie je veel minder snel vingers, krassen en zelfs stof op. Hulde! Door de breedte en de vorm kun je hem ook nog een beetje gebruiken als riser om jouw laptopscherm wat omhoog te brengen. Ook lekker handig. Zonder twijfel het beste ontwerp voor een dock dat ACT tot nu toe heeft neergezet. Erg blij mee.

ACT AC7048 USB-C Triple 4K Docking Station Voorkant

En dan ook nog een klein complimentje voor het laadblok. Een mooie, strakke rechthoek die wat ons betreft stiekem best in het zicht mag liggen. Mooi detail! In tegenstelling tot haar goedkopere en compactere zusje, de ACT AC7049, kun je deze niet rechtop zetten.

Aansluitingen

Voorop krijg je van ACT niet alleen een USB-A 3.0 (3.1 Gen1) aansluiting, maar ook een USB-C 3.0 poort. Handig! Zo komen de nieuwste Logitech webcams bijvoorbeeld enkel nog met USB-C aansluitingen. Dit is dus een must voor een moderne laptop dock. Ook vinden we hier nog een analoge hoofdtelefoon en speakeraansluiting. Voorop zit zelfs een powerknop voor iedereen die niet wil dat het ding stroom verbruikt wanneer je hem niet gebruikt. Slim!

ACT AC7048 USB-C Triple 4K Docking Station Achterkant met aansluitingen

Achterop krijg je nog veel meer. De USB-C aansluiting voor naar jouw laptop. Een primaire, secundaire en tertiaire HDMI aansluiting voor 4K displays. Twee DisplayPort aansluitingen. Nog eens vier USB-A 3.0 aansluitingen. En een Gigabit LAN aansluiting.

USB Powerrrrrr

Je krijgt een 135 Watt lader bij deze grote laptop dock. Daarvan is 100 Watt beschikbaar voor jouw laptop over de USB-C kabel. Daarnaast krijgen de overige apparaten 35 Watt. Bijvoorbeeld om een webcam of telefoon van stroom te voorzien. Echt een heerlijke luxe die ACT hier brengt.

HDMI en DisplayPort

Twee DisplayPort en drie HDMI poorten, dat is een enorme luxe op een docking als deze. Je kan mix & match maximaal 3 4K displays aansturen op deze manier. Of zoals in ons voorbeeld, een 4K+ Ultrawide 21:9 Philips monitor. De dock stuurt al deze schermen op maximaal 60 Hz aan. Dit kan de dock door de ingebouwde DisplayLink chipset.

ACT AC7048 USB-C Triple 4K Docking Station op een UltraWide van Philips

Conclusie ACT AC7048 USB-C Triple 4K Docking Station

Zoals je mag verwachten van een product als de ACT AC7048 USB-C Triple 4K Docking Station, doet deze precies wat hij moet doen. Vanuit de chipset kan hij echt een berg displays tegelijkertijd aansturen en dat is echt heel comfortabel. Ook de enorme hoeveelheid snelle USB aansluitingen zijn meer dan comfortabel. Dit is echt een dock voor iedereen die veel screenestate nodig heeft of veel met grote bestanden moet werken. Heerlijk!

ACT AC7048 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.