Screenshot van de Brave zoekmachine
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Browser Brave stapt over op eigen zoekmachine

Alternatieve privacy-focused browsers als Brave en DuckDuckGo krijgen steeds meer gebruikers, maar waren tot voor kort redelijk afhankelijk van Bing als zoekmachine. Brave doet nu een omgekeerde Google en start met een eigen zoekmachine.

Tot voor kort maakte brave nog gebruik van de Bing zoekmachine van Microsoft. Met de nieuwe versies van de browser is het daar helemaal van afgestapt en heeft de browser een eigen index opgezet waarvandaan het nu al dagelijks 22 miljoen zoekopdrachten invult. Brev claimt hiermee de snelst groeiende zoekmachine te zijn na Microsoft’s Bing.

Voor het indexeren en positioneren van websites maakt Brave gebruik van het Web Discovery Project. Deze verzamelt anoniem gebruiksgegevens van de browser en ontdekt en inventariseert hierdoor nieuwe websites. Bovendien is het mogelijk voor gebruikers om filters ‘goggles’ op zoekresultaten toe te passen en kunnen ze zelfs terugvallen op de index van Google wanneer Brave zelf niet in staat is tot een goed antwoord te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.