Arjan Olsder
Arjan Olsder

Goede SEO niet langer leidend voor topposities in Google

Je kent ze vast wel. De duizend in een dozijn resultaten die je soms in Google tegenkomt. Of pagina’s die wel hoog staan, maar toch niet het antwoord op jouw vraag leveren. Google gaat hier nu een einde aan maken. Ook gaat Google sterker filteren op authentieke recensies van producten en diensten.

Google’s AI algoritme wordt steeds slimmer en lijkt nu de overhand te krijgen op internet marketeers. Wie pagina’s goed weet te optimaliseren, kan namelijk heel veel verkeer uit de zoekmachine trekken. Wie ondanks goede content faalt, die baalt.

Met de nieuwe AI achter het algoritme, is Google beter in staat de inhoudelijke kwaliteit van pagina’s in te schatten en om te detecteren welke pagina’s simpelweg dezelfde inhouden bevatten als andere pagina’s. Op basis daarvan gaat de ranking nu worden aangepast.

Google start de verbetering met de Engelstalige resultaatpagina’s. Dit gaat meteen wereldwijd worden ingevoerd. Wanneer Nederlandse resultaten gefilterd worden, is nog onbekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.