SMDV Flip44 Pro
Roy Christiani
Roy Christiani

Review SMDV Speedbox Flip44 Pro

Roy Christiani beoordeelde namens GadgetGear de SMDV Speedbox Flip 44 Pro met 5 sterren.

THE GOOD

  • Stevig
  • Eenvoudig opzetten
  • Compact

THE BAD

Over SMDV

SMDV is een Koreaans bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen en produceren van hoogwaardige fotografie-apparatuur en accessoires. Het bedrijf is opgericht in 2006 en heeft sindsdien een sterke reputatie opgebouwd als een van de toonaangevende merken in de fotografie-industrie.

Het productassortiment van SMDV omvat een breed scala aan fotografie-accessoires, waaronder softboxen, reflectoren, flitsers, eyepieces en triggers. SMDV-producten zijn vooral bekend om de hoogwaardige kwaliteit, duurzaamheid en functionaliteit.

 

Unboxing de SMDV Flip44 Pro

De SMDV Speedbox Flip44 PRO wordt heel compleet geleverd. Zo vind je in de verpakking de Speedbox, buitendiffusor en een handige draagtas. We hebben hieronder kort nog even alle items voor je opgesomd:

  1. SMDV Speedbox Flip44 PRO softbox
  2. Buitendiffusor (voorste paneel)
  3. Binnendiffusor
  4. Draagtas
  5. Handleiding

 

SMDV Flip44 Pro
SMDV Flip44 Pro

 

De Bowens-mount adapter is niet standaard inbegrepen, heb je deze nodig, dan moet je deze apart aanschaffen. De Bowens speedring kost € 39,95.

 

Design

Het ontwerp van de SMDV Speedbox Flip44 PRO is strak en functioneel. Je ziet meteen dat de Speedbox is gemaakt van hoogwaardige materialen. Dat ze kwaliteit en design erg belangrijk vinden bij SMDV kun je goed terugzien in de ring waarmee je Speedbox binnen no-time opzet. Zelfs het onderste deel van de Bowens mount is netjes weggewerkt.

 

SMDV Flip44 Pro
SMDV Flip44 Pro

 

De Speedbox heeft een diameter van 110cm en is gemaakt van hoogwaardige materialen zoals aluminium en is afgewerkt met een zwarte coating, wat het een professionele uitstraling geeft. De ring waarmee je de Speedbox opzet is gemaakt van hardplastic met daarop twee schuifjes waarmee je de Speedbox weer eenvoudig kunt inklappen en de Bowens mount kun bevestigen.

 

SMDV Flip44 Pro
SMDV Flip44 Pro

 

Alles bij elkaar kun je zien dat ze bij SMDV veel aandacht besteed hebben aan het ontwerp en dat kunnen we bij GadgetGear alleen maar waarderen.

 

Gebruik

De Speedbox Flip44 PRO heeft een uniek ontwerp waarmee je binnen een minuut de Speedbox kunt opzetten. Om precies te zijn 37 seconden (dit is inclusief het uit de draagtas halen van de Flip44 PRO) want zo lang deden we erover om de Speedbox op te zetten in combinatie met de Godox AD400 Pro.

 

 

Handig dus! Zeker als je veel op locatie werkt.

Maar hoe werkt dat nou precies? Want zeg eerlijk 37 seconden is wel heel snel. Klopt maar daar hebben ze bij SMDV goed over nagedacht. Deze Speedbox gebruikt namelijk een slimme ronde hendel, waarmee je in één handbeweging de Speedbox uitklapt.

De hendel zorgt ervoor dat de Speedbox op spanning komt waardoor de Flip44 Pro met één handeling klaar is voor gebruik. De eerste keer duurt het iets langer, omdat je de meegeleverde diffusors moet installeren. Maar als je die net als ons erin laat zitten is hij de volgende keer echt in 37 seconden volledig opgezet.

 

SMDV Flip44 Pro
SMDV Flip44 Pro

De Flip44 PRO met Bowens mount

Wij gebruiken de SMDV Flip44 PRO in combinatie met de Godox AD400 PRO en Bowens Mount adapter. Met deze mount kun je eenvoudig de softbox vastmaken op de AD400 Pro. Heb je dus een Bowens mount op je flitser zitten, dan is het zeker aan te raden om ook de adapter bij te bestellen, zodat je nog sneller en makkelijker de Speedbox op de flitser kunt vastzetten.

 

De Flip44 PRO in de praktijk

De SMDV Speedbox Flip44 PRO heeft een speciale lichtverspreider, waardoor het licht egaal wordt verspreid en er geen hotspots of schaduwen ontstaan. En dat is fijn, zeker voor portretten.

 

SMDV Flip44 Pro
SMDV Flip44 Pro

Dat dit goed werkt kun je zien aan onderstaand portret waarbij we een Godox V1 gebruikten om de achtergrond uit te lichten en we daarnaast de AD400 PRO in combinatie met de FLIP44 Pro gebruikten als keylight. De grootte van de Speedbox (in dit geval 110 cm) in combinatie met de gebruikte materialen, zoals de reliefstof en de dubbele diffusor zorgen voor zacht en diffuus licht. Dat oogt niet alleen pretti, maar zorgt ook nog eens voor die mooie reflectie in de ogen.

 

SMDV Flip44 Pro
SMDV Flip44 Pro

SMDV heeft hiermee een sweet spot gevonden waarbij je het best van twee werelden hebt. Mooi en diffuus licht met het gemak van een Speedbox die in minder dan één minuut is op te zetten.

 

De Prijs

De prijs van de SMDV Speedbox Flip44 PRO kan variëren, afhankelijk van de regio en de verkoper. In Nederland ben je voor een nieuwe Flip 44 PRO ongeveer € 230,- kwijt. Dit is nog wel zonder adapter dus mocht je de softbox willen aansluiten op een Bowens mount dan moet je deze nog apart aanschaffen.

 

SMDV Flip44 Pro
SMDV Flip44 Pro

Voor amateurs en hobbyisten die minder vaak softboxen gebruiken, is de Flip44 PRO misschien een te grote aanschaf. Ditzelfde uitklapsysteem is ook verkrijgbaar in kleinere maten, zoals de Speedbox Flip 20G of 24G met een prijs die mogelijk beter past bij een lager budget.

 

De conclusie

Hoewel de SMDV Speedbox Flip44 PRO misschien duurder is dan sommige andere softboxen op de markt, is het belangrijk om te onthouden dat het een hoogwaardig product is, dat is ontworpen voor zowel semiprofessioneel als professioneel gebruik.

Voor (semi) professionele fotografen die veel gebruik maken van softboxen is investeren in de SMDV Speedbox Flip44 PRO dan ook een slimme keuze. Tijd is tenslotte geld en zeker tijdens een opdracht wil je iedere minuut die je hebt goed benutten. En de belangrijkste factor is natuurlijk dat de kwaliteit van het licht ook nog eens heel erg goed is,

Wij belonen de SMDV Flip44 PRO daarom met de gouden GadgetGear award.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.