InfinityLab InstantStation Wireless Stand Doosje
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: InfinityLab InstantStation Wireless Stand

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Gemakkelijk te gebruiken
  • Duurzaam ontwikkeld
  • Duurzaam verpakt

THE BAD

  • Relatief trage draadloze lader
  • Relatief beperkte hoeveelheid stroom dat in totaal beschikbaar is

InfinityLab is een nog relatief nieuw merk van Samsung-dochter Harman en richt zich op smartphone accessoires. Met de InfinityLab InstantStation Wireless Stand leveren ze een draadloos laadstation dat voor 90% bestaat uit gerecyclede plastics.

Unboxing

Je kunt het InfinityLab InstantStation Wireless Stand helaas niet gebruiken in combinatie met de USB-C lader die je al bij jouw smartphone hebt zitten. InfinityLab levert er een speciale DC lader bij. Gemiste kans natuurlijk in de duurzame missie van de organisatie, maar we kunnen wel stellen dat het pakket mooi compleet is. Extra compliment voor het feit dat bijna de complete verpakking uit papier bestaat. Alleen het laadblokje komt in een stoffen hoesje.

InfinityLab InstantStation Wireless Stand Uigepakt

Drie apparaten tegelijk opladen

Met het InfinityLab InstantStation Wireless Stand kun je tot drie apparaten tegelijkertijd opladen. Één apparaat draadloos, één over USB-A en één over USB-C. Super handig. Daarbij moet je wel bedenken dat de stroomvoorziening over de USB poorten anno 2023 best beperkt is.

Over de USB-A poort kun je met maximaal 15 Watt apparaten opladen terwijl je over USB-C met maximaal 33 Watt kunt opladen. Overigens geeft de voorkant van de verpakking aan dat hij maximaal 30 Watt zal leveren. Voor laden over USB maakt het gebruik van Power Delivery 3.0. De meegeleverde adapter kan maximaal 44.9 Watt leveren dat over deze drie kanalen verdeeld moet worden. Dus als je op USB-A 15 Watt zou leveren naar een aangesloten apparaat, zou er nog maar 30 Watt overblijven voor USB-C in plaats van 33 Watt. Heb je ook een apparaat draadloos aan het laden, heb je dus +- 15 Watt per apparaat beschikbaar. De meegeleverde lader is overigens een GaN lader. Dus lekker efficient.

Draadloos opladen

De belangrijkste feature is natuurlijk de draadloze lader. Het gaat hier om een draadloze lader volgends de qi standaard. Die is dus vrijwel met ieder apparaat compatible. Hij heeft maar één spoel, dus die moet meteen op de goede plek zitten. Daar de wattage is afgestemd op Apple en InfinityLab uiteindelijk eigendom is van Samsung, mag je er vanuit gaan dat de spoel voor die toestellen perfect is uitgelijnd. En eigenlijk hebben de meeste smartphones de spoel op ongeveer dezelfde plek zitten. In ons geval werkte het ook prima met de Oppo Find X5 Pro, de OnePlus 10 5G en de Vivo X80 Pro. Daarbij kun je de toestellen zowel staand als liggend in de standaard plaatsen.

InfinityLab InstantStation Wireless Stand met de OnePlus 10 5G

Apple gebruikers hebben geluk met deze lader. Draadloos laden op 15 Watt is nog altijd het maximale dat een iPhone aan kan. Voor Android gebruikers is 15 Watt nog altijd aan de karige kant, daar de meeste vlaggenschip smartphones prima met 50 Watt overweg kunnen. Ook zijn de batterijen van Androids doorgaans groter dan iPhones, waardoor er meer energie moet worden overgedragen. Natuurlijk is dat totaal geen probleem als je de tijd hebt om op te laden. Zo heb ik hem op mijn nachtkastje staan, zodat mijn smartphone rustig de nacht door kan opladen.

Conclusie: InfinityLab InstantStation Wireless Stand

Voor Android gebruikers is de InfinityLab InstantStation Wireless Stand een relatief trage lader, maar dat hoeft natuurlijk helemaal geen probleem te zijn. Laten we dat buiten beschouwing, dan hebben we hier gewoon een heel nette lader met een duurzaam geproduceerde behuizing en verpakking.

InfinityLab InstantStation kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Eén reactie

  1. Leuke oplossing op deze manier. Niet echt goedkoop met 70 euro. Maar toch, met een GaN-lader is het op zich redelijk. Vind alleen de kleurtjes wat jammer. Doe gewoon zakelijk zwart en als je wat variatie wil wat grijs erbij.

    De naam ‘Infinity’ is overigens ook overbruikt. Maar dit heeft dus een relatie met Infinity Systems dat ook onder Harman valt. Kennelijk is dat nu behalve een audiomerk ook een merk voor accessoires?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.