Huion Keydial Mini
Roy Christiani
Roy Christiani

Review : Huion Keydial Mini en laptop stand

Roy Christiani beoordeelde namens GadgetGear de Huion Keydial Mini met 4 sterren.

THE GOOD

 • Eenvoudig te installeren
 • Compact
 • Relatief goedkoop

THE BAD

Over Huion

Huion staat bekend als een gerenommeerd merk in de wereld van digitale tekenapparatuur. Ze hebben een uitgebreid assortiment van grafische tablets en accessoires, die populair zijn onder digitale kunstenaars en ontwerpers vanwege hun betrouwbaarheid en betaalbaarheid. Met de introductie van de Huion KeyDial Mini willen ze een nieuwe dimensie toevoegen aan de interactie tussen de gebruiker en hun creatieve software.

Het design

De Huion KeyDial Mini heeft een strak en modern ontwerp dat goed aansluit bij het design van hun andere producten. Het apparaat heeft een rechthoekige vorm met afgeronde hoeken, wat comfortabel in de hand ligt. Het is compact en neemt weinig ruimte in op je werkplek.

Huion Keydial Mini
Huion Keydial Mini

What’s in the box

De Huion KeyDial Mini komt standaard in een net doosje waarin alles zit wat je nodig hebt. Zo vind je in de doos o.a.:

 • Huion Keydial Mini
 • USB-kabel
 • De handleiding

Functies

Het meest opvallende kenmerk van de keydial is waarschijnlijk de draaiknop in het midden. Deze draaiknop die op een slimme plek is gepositioneerd is responsief en stelt gebruikers in staat om verschillende functies toe te wijzen aan deze knop in hun favoriete teken- of ontwerpsoftware. Zo kun je het bijvoorbeeld gebruiken om penseelgroottes aan te passen, in- en uit te zoomen, kleuren te wijzigen of andere veelgebruikte functies te bedienen.

Huion Keydial Mini
Huion Keydial Mini

Naast de draaiknop heeft de Huion KeyDial Mini ook een aantal programmeerbare sneltoetsen. Deze knoppen kunnen worden aangepast aan specifieke acties of opdrachten binnen de software. Handig want op deze manier heb je als gebruiker snel en gemakkelijk toegang hebben tot veelgebruikte functies.

Compatibiliteit

De keydial is ontworpen om te werken met verschillende teken- en grafische ontwerpsoftware. Zo kun je de keydial o.a. gebruiken in programma’s zoals programma’s Adobe Photoshop, Illustrator, Lightroom, CorelDRAW en andere populaire toepassingen.

Aanpasbare instellingen

De keydial kan worden geconfigureerd via software die wordt geleverd door Huion. Hiermee kunnen gebruikers de draaiknop en sneltoetsen toewijzen aan specifieke functies binnen hun favoriete software. Op deze manier kun je de keydial aanpassen aan je eigen behoeften en voorkeuren.

Huion Keydial Mini
Huion Keydial Mini

Is het een verrijking?

Eerder testte we alle een tekentablet van Huion met daarop de nodige knoppen. Toch is de keydial een verrijking van je set-up want het aantal knoppen op de tekentablet zijn beperkt. Deze keydial stelt je dan ook in staat om nog sneller toegang te krijgen tot je favoriete functies. Het grote voordeel hiervan is dat je niet met je muis alle sliders in bijvoorbeeld Lightroom hoeft langs te gaan om iets aan te passen.

Prijs

De keydial is als je het vergelijkt met tablet relatief goedkoop. Voor € 79,- haal je deze keydial namelijk al in huis. Wij hebben bij het bestellen van de keydial meteen een foldable double Layer stand. Met deze stand kun je een laptop hoger zetten waardoor je makkelijker op het scherm kunt kijken. Mocht je toch bestellen dat is het zeker de moeite waard om ook eens naar deze standaard te kijken.

Huion stand
Huion stand

Conclusie

Alles bij elkaar is de Huion Keydial een verrijking van je set-up. Ben je dus opzoek naar nog meer gemak dan is de aanschaf van de Huion Keydial Mini zeker het onderzoeken waard.

Eén reactie

 1. Hmm, beetje vervelend dat ik uit de context moet halen wat voor product dit is en waar het voor dient. Verder maak je ook niet duidelijk waarom dit niet meer of minder sterren verdient. Je lijkt positief, je noemt ook geen negatieve punten, maar kennelijk is er toch iets dat je ervan weerhoudt om het een gouden status te geven. Had graag in de tekst teruggelezen wat dit precies is.

  Ook iets over de usecase. Je kan het zus en zo gebruiken, maar hoe gebruik jij het en hoe draagt het precies bij aan jouw creativiteit? En hoe werkt het toewijzen van fucties aan de knoppen precies? Wat voor USB-kabel is het? Is deze lang, kort? Ik heb een best omslachtige setup, dus korte kabels zijn niet bruikbaar voor mij. Is de bouw een beetje stevig? Kan ik het makkelijk meenemen in mijn tas zonder bescherming?

  Geen idee waarom je die standaard erbij noemt overigens. Die heeft niets met dit product te maken. Of kreeg je deze er gratis bij oid? Zo niet, dan kun je hier beter een losse review voor schrijven. Ziet er wel mooi uit overigens, dus die zal niet gratis geweest zijn. Maar de zin in de tekst maak je niet af, dus… 🙂

  Anyway, toch goed om te zien dat zoiets bestaat. Ga hem wel proberen, denk ik… Als de baas ervoor betaalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.