Logo GadgetGear.nl
Picture of Peter Willemse
Peter Willemse

Review: Hombli Smart robot Vacuum

Peter Willemse beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • Easy installatie
 • Strak design
 • Zuig én dweil functie
 • LiDAR technologie
 • Volledig naar eigen hand te zetten

THE BAD

 • Nog geen minpunt gevonden

We hebben het vandaag de dag allemaal druk druk druk. Familie, werk, vrienden en hobby’s, noem het allemaal maar op en we zijn er druk mee. Met simpele (smart) home oplossingen wil Hombli dat gemakkelijker maken voor je. Ze geloven in de kracht van eenvoud. Daarom is de term ‘simple home’ eigenlijk meer op z’n plek dan ‘smart home’ en bieden simpele oplossingen aan, geen ingewikkelde technologieën voor de gemiddelde raketgeleerde dus, maar producten die zelfs door mij gemakkelijk te koppelen én te bedienen zijn. 🙂 Dit keer gaan we aan de slag met de jongste telg uit de Hombli familie, de Robot Vacuum.

Ja een Robot stofzuiger dus. Die hebben we al vaker getest, maar iets zegt me dat dit niet de doorsnee robot stofzuiger review gaat worden. We zijn van Hombli immers gewend om producten te testen, die tot op de dag van schrijven, ons nog niet hebben laten zitten na publicatie. Kwaliteit staat dus hoog in het vaandel. En dan gaan we weer merken ook! Lets Go!

Unboxing

Yes! we gaan beginnen met de review, en zoals altijd mogen we een zeer fris en fruitig ogende doos openen, De Robot Vacuum zit zeer zorgvuldig verpakt, en er wordt niets aan het toeval overgelaten om de kans op beschadigen te voorkomen. Erg netjes verpakt en dit geeft al weer aan dat we met een serieus product te maken gaan krijgen.

Wat zit er in de doos

 • Hombli Smart robotstofzuiger
 • Thuisbasis
 • Mophouder
 • Mop (1x extra)
 • Hoofdborstel
 • Zijborstel (1x extra)
 • Filters (1x extra)
 • Stofzuigerzak (1x extra)
 • Schoonmaakborstel

Specificaties

 • Productlengte 330 mm
 • Producthoogte 330 mm
 • Productbreedte 95 mm
 • Productgewicht Robotstofzuiger: 3,1 kg
 • Homebase: 3,5kg
 • Afmetingen Homebase 24*18*38 cm
 • Kleur Zwart
 • Materiaal Kunststof
 • Protocol Wi-Fi (2.4Ghz)
 • Automatiseringsplatform Google Assistent, Amazon Alexa, Siri
 • App bediening Ja, Hombli app

 

 • Product specifieke specificaties
 • Navigatie technologie LiDAR
 • Zuigkracht Max. 2700Pa (4 sterktes)
 • Dweilfunctie Ja (3 niveaus van waterstroom)
 • Type waterreservoir Elektrische bediening
 • Inhoud waterreservoir 300ml
 • Vuilnisbak capaciteit 350ml
 • Batterijcapaciteit 3200mAh
 • Geluidsniveau (standaard) ≤65dB
 • Werktijd op één lading 90 min met standaardmodus
 • Maximaal zuigoppervlak per batterijlading 140 m2
 • Oplaadtijd 240 min
 • Vervolgt onvoltooide sessie na opladen Ja
 • Obstakeloverschrijdingshoogte ≤20mm
 • Beperk beweging Virtuele muren en zones (no-mopping of no-go)
 • Geschikt voor donkere vloeren Ja
 • Automatische tapijtverhoging Ja (laagpolig tapijt)
 • Geschikt voor donkere vloeren Ja
 • Antidruppelfunctie Ja, 3 infraroodsensoren
 • Anti-botsmethode LiDAR-sensor + voorbumper met aanraaksensor
 • Filter Vervangbaar HEPA E11 filter (PTFE)
 • Reinigingsroute Systematisch
 • Reinigingsmodi Automatisch -, Oppervlakte -, Kamer -, Spotreinigingsmodus
 • Zijborstel Ja (borstelharen)
 • Hoofdborstel Ja (rubber en varkenshaar gemengd)
 • Meerdere kaarten Ja, tot 2 vloermappen

Opvallend

De Hombli Smart Robot Vacuum gebruikt geavanceerde LiDAR-navigatietechnologie om je kamers te scannen. Hierdoor kan de Smart Robot Vacuum een plattegrond van je huis maken, die je kunt beheren met de Hombli App. Door deze navigatietechnologie te gebruiken, in combinatie met de aanraaksensor in zijn bumper en de valbeveiligingssensor, kan de Smart Robot Vacuum zelfstandig door je huis navigeren.

Dit ziet er natuurlijk erg cool uit, en in de praktijk is dat het ook. Bij het eerste gebruik zie je je kamer(s) weergegeven worden in de App, heel gaaf om te zien én het werkt serieus goed. Snel ook nog eens trouwens! Wanneer het scannen bijna gereed is krijg je dus dit!

 

Stofzuigen én dweilen!

De Robot Vacuum zorgt niet alleen voor een stofvrij huis, maar ook voor een perfect gedweilde vloer. Dankzij de efficiënte combinatie van borstelharen en siliconen lamellen vangt de Smart Robot Vacuum elk soort vuil op.

Dankzij de zachte zijborstel verwijdert de Smart Vacuum ook vuil van muren en hoeken zonder deze te beschadigen. De Homebase leegt zelfs automatisch de opvangbak van de Smart Robot Vacuum. In de Hombli app kun je eenvoudig no-go en no-mop zones in je huis aanmaken, zodat de robotstofzuiger zorgeloos zijn werk kan doen. Stofzuigen noch dweilen zijn nog steeds huishoudelijke klusjes die je tijd en energie kosten! De Smart Robot Vacuum heeft vier verschillende zuigsterkten en verschillende waterniveaus voor de dweilfunctie. Dit maakt hem geschikt voor elke kamer, vloertype en schoonmaakschema naar keuze.

 

Design en gebruik

Door het slanke en compacte ontwerp kan de Robotstofzuiger gemakkelijk door uw kamer en onder uw meubels bewegen. Onder het bed vind ik een rot plek om te zuigen met de steelstofzuiger, dit doet de Robot Vacuum probleemloos. Zelfs drempels tot twee centimeter zijn geen obstakel! Je kunt de Smart Robot Vacuum eenvoudig toevoegen aan de Hombli App door hem te verbinden met je Wi-Fi-netwerk. Met de Hombli App start je de Smart Robot Vacuum door simpelweg op een knop te drukken. Hoef je niet meteen het hele huis schoon te maken? Selecteer gewoon een kamer naar keuze in de Hombli App en laat de robotstofzuiger zijn werk doen! Zo kun je bijvoorbeeld, elke ruimte of kamer in je huis toevoegen, opslaan en aanpassen. Dit maakt het mogelijk om elk schoonmaakschema in te stellen dat past bij je persoonlijke dagritme. Zo keer je elke dag terug naar een schoon huis.

 

Accu en opladen

De Robot Vacuum heeft een accuduur van 90 minuten – genoeg tijd voor een complete schoonmaakbeurt! Als de batterij bijna leeg is, (15 %) keert de Smart Robot Vacuum automatisch terug naar Homebase om op te laden en gaat dan automatisch verder met schoonmaken.de Homebase gemakkelijk overal op uw vloer plaatsen en gewoon in het stopcontact steken.

De Homebase leegt automatisch de opvangbak van de Smart Robot Vacuums. De Homebase kan tot vier liter bevatten. Bovendien kan de opvangbak van de Homebase op elk moment eenvoudig vervangen; een vervangingsbak wordt overigens meegeleverd. Nice!

Conclusie

Wat een apparaat! Het past echt in de”Hombli lijn der verwachting”. Technisch zeer hoogstaand, en dan tóch zeer gemakkelijk in gebruik. Ja er zijn echt veel mogelijkheden qua instellingen, dat duurt even voor dat je deze helemaal naar eigen wens hebt ingesteld, maar dan doet ie gewoon waarvoor hij gemaakt is! En zeg nou zelf, hoe fijn is het als je met belangrijke dingen door kan gaan terwijl je huis automatisch schoon gemaakt wordt!

Hombli Smart Robot Vacuum kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.