EGO Power+ PAD1500E Verpakking
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: EGO Power+ PAD1500E Nexus Escape Omvormer 150 Watt

Wanneer je met het system van EGO Power+ tuinklussen klaart, is het ook wel leuk als je ook andere dingen kunt doen met de accu’s van het merk. Vandaag hebben we het over de EGO Power+ PAD1500E Nexus Escape Omvormer 150 Watt die je een volwaardig 230v stopcontact en twee USB 2.0 poorten oplevert.

Unboxing

In het zwarte doosje van de EGO Power+ PAD1500E Nexus Escape Omvormer 150 Watt vinden we niets meer dan de omvormer en documentatie. Dat is ook alles dat we nodig hebben, dus prima. Overigens ontvingen wij hem als combi set met de EGO Power+ BA1400T batterij. Een slimme shopper kan met dit soort deals nog wat geld besparen.

Ontwerp

De EGO Power+ PAD1500E Nexus Escape Omvormer 150 Watt schuift als een stuk gereedschap op de EGO Power+ BA1400T 2,5AH Accu die we ter test gebruiken. Handig is dat hij ook een handvat heeft, zodat je het geheel gemakkelijk kunt verplaatsen. Hij heeft een eigen powerknop en ook dat is best slim. De omvormer moet immers stroom omvormen en kent bij een permanente aansluiting uiteraard een stukje sluikverbruik. Door de omvormer echt aan of uit te zetten, elimineer je onnodig stroomverlies. De power knop is ook mooi, groen verlicht.

Alle drie de aansluitingen, dus 230V stopcontact en twee USB-poorten zitten aan de voorkant van de omvormer. Ook hier is weer goed nagedacht over alle aansluitingen op dezelfde zijde houden en je zit direct boven de status LED van de EGO Power+ batterij.

Specificaties

Over het standaard VBE/BS stopcontact levert de EGO Power+ PAD1500E Nexus Escape Omvormer 150 Watt tussen de 200~240 Volt met een piekvermogen van 180 Watt en een nominaal vermogen van 150 Watt. 180 Watt kan voor maximaal 3 seconden worden geleverd. In deze combinatie mag je stellen dat je een enorme powerbank bij je draagt.

Er zitten ook twee USB-A poorten op. Die leveren maximaal 21 Watt, maar wel beperkt tot 10 Watt per aansluiting.

EGO Power+ PAD1500E aansluitingen

Gebruikservaring

Ik geef toe dat ik de batterij vaker met de EGO Power+ PAD1500E Nexus Escape Omvormer 150 Watt gebruik dan met mijn heggenschaar. Simpelweg omdat ik niet genoeg heg heb om er dagelijks mee bezig te zijn. Het hebben van deze omvormer is voor mij als tech reviewer echt superfijn. Zo gaat deze set al regelmatig mee op vakanties, maar ook in de tuin om bijvoorbeeld op de avond een projector op aan te sluiten. Om tijdens een tuinfeestje wat verlichting op aan te sluiten. Het wordt al snel een soort Zwitsers zakmes.

Daar staat ook tegenover dat ik nauwelijks gebruik maak van de USB-A poorten. Dat zit hem vooral in het lage vermogen dat de USB-poorten leveren. Vlaggenschip Android smartphones willen ook niet altijd laden vanaf de poorten, omdat het vermogen te laag is. In de praktijk hang ik dus met regelmaat een sterke USB-lader als de Xtorm 100 Watt 4-in-1 Laptop Charger om mijn smartphones, maar ook laptop e.d. van stroom te voorzien. De beschikbaarheid van het stopcontact is dus geweldig, maar het vermogen van de USB-poorten was bij lancering echt al achterhaald.

Conclusie EGO Power+ PAD1500E Nexus Escape Omvormer 150 Watt

De vrijheid die de EGO Power+ PAD1500E Nexus Escape Omvormer 150 Watt geeft is ideaal. Sterker nog, hij ligt standaard achter in de auto om onderweg mijn laptop en andere apparaten bij te laden. Dat het vermogen van de USB-poorten erg laag is, is echt een enorm gemiste kans. We hopen dan ook echt op een sterkere opvolger zodat het niet noodzakelijk is nog een extra adapter mee te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.