Logo GadgetGear.nl
Ego Power+ BA1400T 2,5aH Accu met verpakking
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: EGO Power+ BA1400T 2,5AH Accu voor tuingereedschap

Vorig jaar zijn we in aanraking gekomen met EGO, een relatief nieuw merk in professioneel, elektrisch tuingereedschap afkomstig uit de stal van gereedschapsmerk Skil. De batterijtechnologie van de twee ligt dan ook heel dicht op elkaar, behalve dat deze batterijen van EGO gemaakt zijn voor echt grote vermogens.

Unboxing

In de doos van de EGO Power+ BA1400T 2,5AH Accu vinden we de batterij en een beetje documentatie. Valt dus niet heel veel over te vertellen.

Ontwerp

Het ontwerp van de batterij is super modulair met een soort van groen/grijs sci-fi sausje erover. De grofweg zeskantige batterij heeft namelijk veel grotere broertjes en zusjes die allemaal dezelfde vormgeving en aansluiting delen. EGO noemt dit haar ARC ontwerp. Hierdoor kun je de capaciteit kopen die het best bij jouw tuinklussen past. Sterker nog, we reden vorig jaar op een grasmaaier die op basis van zes van deze batterijen werd aangedreven. Een bijzondere ervaring.

Ego Power+ BA1400T 2,5aH Accu Knop

In het ontwerp zit een futuristische, groene LED indicator die in vijf niveaus aangeeft hoe vol de batterij nog zit. Die LED’s zijn keurig geanimeerd wat laat zien dat er erg veel oog is voor detail.

De batterijen zelf zijn ook ontwikkeld om tegen een stootje te kunnen. Tijdens een demo hier op kantoor gooiden de mensen van Ego zelf al met de batterijen en ook wij hebben dat in onze testperiode van bijna een jaar, veel gedaan zonder problemen. De zwarte delen zijn namelijk van stevig rubber om schokken op te vangen.

Wat ook een compliment verdient is de plastic rail waarmee je de batterij snel op apparaten schuift. Dit loopt echt extreem soepel terwijl de batterij wel echt goed op haar plaats blijft zitten.

Specificaties

De EGO BA1400T 2,5AH ACCU is een 2,5Ah batterij. Hij levert een spanning van maximaal 56V of een vermogen van 140 Watt aan aangesloten gereedschappen. Uiteraard is er gekozen voor lithium-ion accucellen in de batterij. Het gaat om cellen van Samsung SDI.

Ego Power+ BA1400T 2,5aH Accu

Dat is een flink vermogen en dat merken we ook in de EGO Power Hedge Trimmer heggenschaar die moeiteloos ook door dikke takken knaagt. De batterij laadt op de EGO Power+ CH2100E Standaardlader op in 50 minuten. In een snellader heb je daar 30 minuten voor terug.

Om de levensduur van de batterij op pijl te houden, wordt er gebruik gemaakt van Keep Cool Technologie die we ook kennen uit de wereld van Skil gereedschappen. De batterij is ademend opgebouwd. Dit wil zeggen dat de batterijen tijdens gebruik en opladen de ruimte krijgen om hun warmte kwijt te kunnen, wat weer een positief effect heeft op hoe lang de batterij haar maximale vermogen kan leveren en hoe lang de batterijen mee gaan.

Ego Power+ BA1400T 2,5aH Accu Onderkant

Conclusie EGO Power+ BA1400T 2,5AH Accu

Het systeem waarbinnen EGO haar EGO Power+ BA1400T 2,5AH Accu heeft ontwikkeld straalt, ondanks dat het merk relatief jong is, toch echt een bak aan ervaring uit. Wij hebben de batterij getest met zowel de EGO Power+ Hedge Trimmer heggenschaar als de Nexus Escape omvormer waar je deze week meer over leest. Over de loop van een jaar met deze producten zien we dat de batterij in staat is om naar verwachting haar energie te blijven leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.