Logo GadgetGear.nl
TCL RayNeo X2
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

MWC: TCL introduceert de RayNeo X2 AR bril

2023 lijkt eindelijk het jaar van de Augmented Reality (AR) brillen te gaan worden. Zo ook bij TCL dat tijdens het Mobile World Congress haar nieuwe RayNeo X2 AR bril presenteerde.

RayNeo is al enkele jaren een bedrijf dat onderdeel uitmaakt van het enorme merkenportfolio van TCL. Het bedrijf heeft de bril zo weten te ontwikkelen dat in de glazen twee LCD displays verwerkt zitten die informatie over de buitenwereld heen moeten leggen. De rekenkracht van de bril komt van de Qualcomm Snapdragon XR2 chipset. Daarmee laat Qualcomm ook zien deze nieuwe productcategorie te omarmen. De bediening van de weergave verloopt via de poten van de bril, die zijn van een touchbediening voorzien. In de poten zitten ook speakers verwerkt.

TCL RayNeo X2

In de brug tussen de twee glazen heeft RayNeo een pinhole camera geplaatst. Dat is net wat subtieler dan hoe andere merken camera’s plaatsen. Maar deze is mogelijk niet heel lichtgevoelig.

Net als vele andere fabrikanten, is TCL niet niet klaar voor een massalancering van deze technologie. Daarom zal deze bril alleen door ontwikkelaars kunnen worden aangekocht. Wel verwacht het bedrijf later dit jaar met een consumentenversie te kunnen komen. We hopen ergens rond de IFA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.