Arlo Ultra 2
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Inmiddels 314.000 camera’s geregistreerd bij de politie

Heb je een beveiligingscamera die ook de openbare weg filmt? Eigenlijk mag dat niet, maar er is tegenwoordig een soort gedoogbeleid. Als je toch per ongeluk de openbare weg filmt, maar je camera registreert, zal de politie niet snel ingrijpen.

Via Camera in Beeld kun je als burger jouw camera’s registreren bij de politie. Dit hebben 55.000 burgers en 236.000 bedrijven nu gedaan. Daarnaast zitten er nog 23.000 camera’s van de politie zelf in de database. Onder burgers zijn het vooral slimme deurbellen die worden geregistreerd. Op basis van die registraties kan de politie beelden bij burgers opvragen wanneer die mogelijk een misdrijf of bijvoorbeeld een vermist persoon hebben vastgelegd. Het is dus niet zo dat de politie permanent toegang krijgt tot de camera’s in de database.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.