Arjan Olsder
Arjan Olsder

Worden jouw gegevens misbruikt op Gensis Market? Check het nu!

De politie en Interpol hebben deze week een groot internationaal onderzoek naar Genesis Market gedaan. Een handelswebsite op het dark web waar massaal persoonsgegevens werden verkocht met zoveel detail dat hackers met social engineering eigenlijk overal naar binnen zouden kunnen. Social engineering???

Ja, social engineering. De profielen van de 50.000 gebruikers die de politie en Interpol buit hebben gemaakt omvatten zoveel gegevens dat criminelen met deze gegevens met gemak vragen over het verleden van het slachtoffer kunnen beantwoorden. Denk aan de controlevragen die een bank stelt. Of andere diensten bij een wachtwoord reset. Zelfs gegevens over jouw computer, telefoon etc.

Op de site van de politie kun je nu, op basis van jouw e-mail adres, inzien welke gegevens voer jou werden verhandeld. Mits je in het overzicht staat. Zeker even doen dus.

Check je hack van de politie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.