Google Bard
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Google lanceert haar AI Bard

Google heeft Bard gelanceerd. Bard moet het antwoord vormen op de bedreiging die de zoekmachine voelt vanuit OpenAI met haar ChatGPT chatbot.

Toch start de uitrol van Bard heel mondjesmaat. Google heeft de chatbot nu eerst in het Verenigd Koninkrijk en in de Verenigde Staten geactiveerd. Daarnaast is er ook nog eens een wachtlijst voor gebruikers die Google Bard zelf willen ervaren. Google noemt deze eerste lancering dan ook nog een vroeg experiment om ervaring op te doen met een AI als deze.

Het doel van Bard is om de productiviteit van gebruikers te stimuleren. Net als bij Microsoft’s deal met OpenAI, verwachten we Bard al snel terug te vinden in de office apps van Google. Ook is Google van plan om Bard in haar zoekmachine te integreren.

Hoewel Bard relatief gelijkend klinkt aan ChatGPT, is er toch een onderhuids verschil tussen de twee. ChatGPT maakt, zoals de naam al doet vermoeden, gebruik van het GPT taalmodel. GPT wordt door meerdere AI’s ingezet. Google kiest echter voor het LaMDA model dat weer dicht op Amazon’s taalmodel ligt. Ook Amazon is druk bezig om haar AI klaar te stomen binnen haar AWS business.

Ondertussen vroegen wij de Midjourney AI om eens na te denken over hoe Google Bard eruit zou zien. Dat leverde bovenstaande afbeelding op.

Google Bard volgens Midjourney

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.