Arjan Olsder
Arjan Olsder

Tesla schroeft Europese accuproductieplannen terug

Tesla zou in Duitsland aan de slag gaan om accu’s te produceren. Een gunstig subsidieklimaat in de VS ligt deze plannen voor lokale productie echter in de weg. Hierdoor worden de loodzware batterijen alsnog vanuit de VS naar Europese klanten vervoerd.

Toch zal niet de gehele productiecapaciteit in Duitsland worden geschrapt. Bepaalde onderdelen en de assemblage van accupakketten zal nog steeds in Duitsland plaatsvinden. Sterker nog, de elektrodes die in Duitsland worden gemaakt gaan weer op transport naar de VS voor de assemblagelijnen daar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.