Logo GadgetGear.nl
CAT S75
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

MWC: Bullitt Group introduceert de bijzonder CAT S75

De CAT S-series weet zich al jaren te onderscheiden onder de rugged smartphones. Nog steeds gebruiken we hier die toestellen redactioneel om bijvoorbeeld hun warmtebeeldcamera’s. De CAT S75 introduceert nu ook nog eens tweerichtings satelliet-berichtendienst, locatietracker en SOS-assistentie.

Onder de Motorla Defy range introduceerde de Bullitt Group al smartphones en accessoires die tweerichtings satelliet-berichtendienst, locatietracker en SOS-assistentie mogelijk maken. Daarmee is Bullitt ogenschijnlijk ook echt al verder dan Apple. Nu komen die mogelijkheden dus ook naar het CAT merk.

De rugged 5G smartphone bevat hiervoor een speciale NTN chip die de communicatie mogelijk maakt. Deze is afkomstig van het Chinese MediaTEK en kan direct communiceren met geostationaire satellieten op 37.200KM hoogte.

De behuizing van de smartphone is gemaakt om een val van 1,8 meter op staal te overleven. Hij is opnieuw stof- en waterdicht tot 35 minuten op 5 meter en bij hogedrukstralen. Hij voldoet dan ook aan P68- en IP69K en ook MIL -SPEC 810H. Schoonmaken met zeep is ook geen probleem, net als alcoholdoekjes. De oppervlaktes van het apparaat zijn behandeld met antibacteriële zilverionen.

Het toestel komt met een 6,6 inch display en kan draadloos opladen. De vingerafdruksensor zit achterop het toestel in plaats van onder het display. De batterij meet 5.000mAh. Over de camera’s is niets terug te vinden in het persbericht.

Waar ze bij Bullitt wat minder goed in zijn is helaas wel een recente Android leveren. Het toestel komt nog met Android 12 uit oktober 2021. Wel belooft het al twee Android OS updates. Je krijgt 13 en 14 dus ook. Een planning is niet afgegeven. Android 14 zal dit jaar door Google worden vrijgegeven, maar moet dan nog voor dit toestel worden aangepast. Wel belooft CAT 5 jaar beveiligingsupdates. Dat is lekker duurzaam.

De CAT S75 gaat €599 kosten inclusief drie maanden toegang tot satellieten en 30 berichten. Daarna kost toegang tot satellieten €4,99 per maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.