Logo GadgetGear.nl
Canon EOS R8
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Canon lanceert de Full-Frame EOS R8

Gisteren las je over de instap systeemcamera Canon EOS R50. Naast die introductie brengt Canon ook nog een echte Full-Frame naar de R-Series die ook gemaakt is om onder zwaardere omstandigheden te worden gebruikt.

Canon staat bekend om de ontwikkeling van professionele camera’s. Zo hebben we hier op de redactie zo nu en dan nog steeds een EOS 70D uit 2014 in gebruik. De Canon EOS R8 kan gebruikt worden in temperaturen van 0-40 graden Celsius en tot een luchtvochtigheid van 85%. Je kunt er dus bijna de sauna mee in. Compleet met batterij en kaart weegt de bony toch maar 461 gram.

In de body zit een 24,2 megapixel Full-Frame CMOS beeldsensor met en ISO die oploopt tot 102.400. 4K video kun je zelfs op 60fps schieten en het toestel kan opnamen direct in HDR vastleggen. Je legt tot 40 foto’s per seconde vast in jpg of tot 30 in raw. Ook deze kan via Bluetooth en WiFi verbinden.

De Canon EOS R8 krijgt een prijskaartje van €1.819 mee.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.