Logo GadgetGear.nl
OnePlus Buds Pro 2
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

OnePlus toont de Buds Pro 2 met Dynaudio

Als er een samenwerking goed was op audiogebied afgelopen jaar, was dat de samenwerking tussen Oppo en Dynaudio. Die samenwerking komt nu ook naar dochter OnePlus met de aankondiging van de OnePlus Buds Pro 2.

Hoewel OnePlus ooit begon met het leveren van oordopjes in samenwerking met Samsung’s JBL (Toen nog zelfstandig), stapte het merk al snel over op oordopjes die het zelf ontwikkelde. Oordopjes die in onze tests vaak echt wel goed wisten te scoren op gebruiksgemak en audiokwaliteit. Waar het merk in de beginjaren echt enorme sprongen maakte in productverbetering, werden die sprongen de laatste jaren steeds kleiner. De laatste grote sprong waren de dubbele drivers in de OnePlus Buds Pro. In die review gaven we al aan dat de oordopjes leidend waren in het prijssegment als het gaat om kwaliteit. Met de OnePlus Buds Pro 2 gaat OnePlus de samenwerking aan met Dynaudio om de kwaliteit verder te verbeteren en een groter verschil te maken met de goedkopere OnePlus Nord Buds.

Dynaudio is een Deense fabrikant van luidsprekers en ontwikkelt zelf geen personal audio. Het merk is sinds 1977 op de markt en staat bekend om haar zelf ontworpen audiodrivers. Vele grote audiostudios zijn uitgerust met Dynaudio speakers. Ook de Nederlandse producer Tom Holkenborg (JXL) gebruikt die speakers om zijn audio af te mixen. Sinds 2014 is Dynaudio eigendom van het Chinese Goertek. Dat merk levert weer audiocomponenten aan Samsung, Apple, Sony en Lenovo.

In de OneBuds Pro 2 zal je de nieuwe MelodyBoost dual drivers vinden. Door deze dual-driver opbouw moeten zang en basslines goed worden gescheiden zodat beiden zuiver blijven. De dual-driver setup bestaat uit een 11mm woofer en een 6mm tweeter in elk oordopje. Ook heeft OnePlus een nieuw dome ontwerp op de woofer zitten die door haar vorm minder vervorming zou moeten opleveren. Er is een krisalpolymeer gebruikt om deze op te bouwen. Dynaudio levert via de app bovendien vier speciale equalizer presets die geoptimaliseerd zijn voor deze drivers.

De OnePluds Buds 2 worden officieel gepresenteerd op 7 februari en krijgen dan ook een prijskaartje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.