Review: OnePlus Nord Buds besparen niet op geluid, wel op de rest

OnePlus Nord Buds Verpakking

Voor nog geen vijf tientjes, kun je tegenwoordig een echte true wireless headset van OnePlus kopen. De oordopjes van OnePlus staan doorgaans bekend om hun geluid. Wat blijft daarvan heel bij zo’n mager prijskaartje?

Unboxing

Een rode laadkabel, stickers, documentatie, de oordopjes met hun powerbank case en een paar verschillende maten eartips. OnePlus bespaart niet op de uitrusting van haar budget headset. Dit doen ze goed.

OnePlus Nord Buds Uitgepakt

Design

Qua design zijn de OnePlus Nord Buds zeker niet zo verfijnd als de oordopjes uit de reguliere OnePlus lijn. Verwachten we ook niet op dit budget. We zien ook echt goedkopere plastics met een goedkopere afwerking die net wat minder tegen krasjes kan. Het doosje ziet er prachtig uit, maar is wat hoekig en lomp om in je broekzak te steken… maar dat nemen we graag op de koop toe met wanneer het zo goedkoop is. De oordopjes zijn zelfs nog IP55 stof- en waterdicht.

OnePlus Nord Buds Doosje

Draagcomfort

Het draagcomfort van de oordopjes is echt prima. Ze zijn lekker licht en de in-ears hebben ruim voldoende grip in mijn gehoorgang. Dit is echt helemaal prima.

Audiobeleving

Ondanks het kleine prijskaartje, bevatten de oordopjes toch nog gewoon actieve ruisonderdrukking. Die is niet heel indrukwekkend, maar voldoende goed om me op de fiets niet al teveel te storen aan de windruis die van het hoekige design afkomstig is. Hiervoor leunt OnePlus op een constructie met twee microfoons aan beide kanten.

Voor de audioverbinding, maakt de headset gebruik van Bluetooth 5.2, wat inmiddels in vrijwel alle smartphones terug te vinden is. Zowel SBC als AAC worden ondersteund. Wat we wel merken is dat het antennedesign wat minder is dan bij andere OnePlus oordopjes. Hierdoor valt iets vaker de verbinding weg wanneer ik loop mijn met telefoon in mijn rechter broekzak.

Om geluid zo vol mogelijk te laten klinken, doet ze nog iets slims. Ze pakt 12,4mm titanium drivers van het schap. Daarmee behoren de drivers tot de grootste die we recentelijk hebben getest. Dit levert niet alleen een hoge geluidsdruk op, maar ook redelijk wat detail. Zoveel detail dat de oordopjes zelfs officieel zijn gecertificeerd voor Dolby Atmos. Kunnen ze het winnen van de duurdere OnePlus oordopjes? Nee, dat zeker niet. Maar in het budget segment maakt OnePlus met deze headset zeker indruk.

OnePlus Nord Buds in het oor

Wil je meer controle over de audiokwaliteit, dan gebruik je de Sound Master EQ in de meegeleverde Hey Melody app van OnePlus. Daarmee kun je het audiosignatuur van de oordopjes meer in lijn brengen met jouw eigen voorkeuren. Uiteraard is er ook een serie presets om uit te proberen.

Wat mist er dan!?

Wat vooral mist in deze headset is luxe. De luxe van een verfijnd afgewerkt doosje. De luxe van wear detectie, zodat de oordopjes stoppen met spelen wanneer je ze uit jouw oor haalt. Zelfs wanneer ik ze in het doosje stop, gaan ze soms nog door. Ook de ANC zou net een tandje beter kunnen, maar dan zijn we wel echt aan het zeuren.

OnePlus Nord Buds Open

Accuduur

De oordopjes gaan (zonder ANC) ongeveer 7 uur mee. Wanneer je ze in het doosje steekt, worden ze meteen weer opgeladen. OnePlus claimt dat ze in tien minuten voldoende zijn opgeladen voor 5 uur gebruik. In onze test klopt dit wel ongeveer, mits ANC uit staat. De case bevat voldoende eigen accukracht om je in totaal 30 uur luistervermogen te geven met dir oordopje.

Een lader zit niet in het doosje, maar daar kun je de lader van jouw smartphone voor gebruiken. Mits die USB-A is natuurlijk.

Conclusie: OnePlus Nord Buds

De OnePlus Nord Buds zijn vooral functioneel uitgekleed, waarbij we vooral de wear detectie missen. Qua geluidsprestaties, drukken deze oordopjes concurrenten op hetzelfde prijsniveau gemakkelijk van de markt. Heb je weinig te besteden, dan wordt je hier heel gelukkig van.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Waanzinnig geluid voor deze prijs

THE BAD

  • Iets minder stabiele verbinding dan andere oordopjes van het merk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl