Twiter Logo
Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Meer duidelijkheid over Twitter’s blokkade van third party apps

Rondom Twitter wemelt het al jaren van de third party apps. Het gros is er op gericht om tweets centraal in te kunnen plannen, maar er zijn er ook die een alternatieve front-end bieden. Onder Elon Musk wordt die laatste categorie nu verboden.

Apps als TweetBot en Twitterific raakten afgelopen week onverwacht hun toegang kwijt tot de Twitter API’s. Niet duidelijk was waarom Twitter deze stap zette. Inmiddels zijn de voorwaarden voor het gebruik van de API sterk aangescherpt. Er staat nu letterlijk in dat apps geen vergelijkbare ervaring mogen bieden als Twitter.com. Omdat het bedrijf op die manier advertentie-inkomsten van haar gebruikers zou mislopen.

Dit zou ook betekenen dat als Twitter zelf een functionaliteit bouwt om bijvoorbeeld tweets centraal te managen, opnieuw een grote categorie softwarebouwers hun complete businessmodel als sneeuw voor de zon zien wegsmelten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.