Logo GadgetGear.nl
Bluesky Logo
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Twitter alternatief Bluesky is nu open voor iedereen

Tot gisteren moest je er een invite voor zien te krijgen, maar vanaf vandaag is iedereen welkom op het sociale netwerk Bluesky. Het netwerk probeert het gat te vullen dat ontstaat nu veel organisaties vertrekken van X, het voormalige Twitter.

Bluesky kent inmiddels al 3 miljoen gebruikers, maar de verwachting is dat dit aantal nu flink zal oplopen. Echter moet het netwerk wel Threads (van Facebook) en Mastodon (open source) van zich afvechten. Bluesky is echter opgericht door de voormalig oprichter van Twitter en moet ook echt meer de oorspronkelijke Twitter beleving bieden. Net als bij Mastodon is het niet zo dat één centrale organisatie de baas is. Het is een gedistribueerd netwerk waar iedereen zelf servers voor op kan zetten… tenminste, zo ver zijn ze nog niet. Dat is de toekomstvisie. Probeer het zelf.

Eén reactie

  1. Niet zo in Indonesie vanwege een ‘technisch’ probleem. Unable to send verification sms to your number. Tja.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.