Logo GadgetGear.nl
OnePlus Buds Pro 2
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Meer details OnePlus Buds Pro 2

Tijdens onze reis door India in de afgelopen twee weken konden we bijna niet om de reclames van OnePlus heen. Na de aankondiging dat de nieuwe OnePlus Buds Pro 2 over Dynaudio technologie gaan beschikken, komt het merk nu met meer details over de oordopjes.

OnePlus 11 evenement aankondiging op Mombay Airport
Reclame van OnePlus op de luchthaven van Mombay

Na een lancering in China, komen de oordopjes vanaf 7 februari ook naar Nederland en andere regios. Met de oordopjes heeft OnePlus een mooie primeur te pakken. Het is het eerste merk met TWS oordopjes dat gebruik maakt van Google’s Spatial Audio technologie om virtuele surround sound mogelijk te maken. Ondersteuning voor spatial audio is onderdeel van Android 13 en iets waar gamers en streamers veel plezier van kunnen hebben. Wat Google’s technologie bijzonder maakt is dat de spatial audio gebruik maakt van headtracking. Het geluid komt altijd vanuit dezelfde richting om je heen, ongeacht de richting die je opkijkt. Zo is de ervaring net zo natuurlijk als wanneer je in de (thuis)bioscoop zit. OnePlus heeft hiervoor een eigen rendering engine toegevoegd alsmede een IMU sensor.

Tenslotte voegt OnePlus nog een stereo upmixing algoritme toe. Daarmee kan de software een stereobron opschalen naar een ruimtelijke audiobeleving.

Opnieuw mag je ondersteuning voor Goolge Fast Pair verwachten. Een handig stukje technologie dat al een tijdje in OnePlus headsets aanwezig is. Wanneer je de headset opent, zal jouw telefoon meteen een paarverzoek laten zien. Audio Switching laat het toe tegelijk met twee Android apparaten te verbinden.

Met al deze aankondigingen legt OnePlus de lat heel hoog. 7 februari weten we wat de oordopjes hier gaan kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.