Motorola ThinkPhone
Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: Motorola lanceert de ThinkPhone

Think kennen we natuurlijk als het label dat Lenovo al jaren op haar zakelijke laptops knalt. Datzelfde logo komt nu, ter eren van de dertigste verjaardag van de ThinkPad, naar de wereld van de Motorola smartphones.

Het zal je dan ook niet verbazen dat de Motorola ThinkPhone ook gericht is op de zakelijker gebruiker. Het lijkt er dan ook op dat Lenovo met deze release de pijlen richt op de zakelijke gebruiker die nu voor een Samsung Knox smartphone kiest. De Motorola ThinkPhone komt namelijk ook met een uitgebreid beveiligingsplatform genaamd ThinkShield. Daarmee borgt Lenovo zowel de hard- als software van de smartphone. Bovendien kunnen organisaties ThinkPhones centraal beheren, wat een belangrijk argument kan zijn voor systeembeheerders om de ThinkPhone voor te schrijven voor medewerkers. Bovendien zijn de smartphones MIL-STD 810H gecertificeerd. Ze kunnen dus tegen een stootje, mede door het Gorilla Glass Victus display en zijn waterdicht.

Ready For gaat de productiviteit van de gebruiker vergroten. Zo kunnen smartphone en laptop op korte afstand gemakkelijk bestanden uitwisselen via instant Connect. Unified Clipboard laat gegevens uitwisselen tussen de twee terwijl Unified Notifications er voor zorgen dat notificaties van beiden, op beide apparaten zichtbaar zijn. App streaming laat het zelfs toe Android apps van de smartphone op de PC te draaien en de smartphone is ook gemakkelijk als high-end webcam te gebruiken.

Maar dan de telefoon zelf. Een zakelijke telefoon klinkt niet niet snel als een leuk entertainment monster voor buiten werktijd… en dat is ook zo. Het 6,6 inch display moet het nog met een FullHD resolutie doen. Laden gaat nog met 68 Watt (okay, veel sneller dan de iPhone) en over de chipset wordt nog niet gesproken, laat staan prijs. Het toestel komt eind januari.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.