Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Xiaomi Mi Portable Electric Air Compressor (XM500010)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Aanrader voor fietsers
  • Prima om autobanden bij te pompen
  • Gemakkelijk in gebruik

THE BAD

  • Voor het volledig oppompen van auto/scooter/fatbike banden is deze pomp niet geschikt

Xiaomi introduceert best vaak bijzondere tools. Zo gebruiken we al jaren Xiaomi schroevendraaiers om producten uit elkaar te halen wanneer we ze van binnen willen zien. Nu komt Xiaomi met een elektrische luchtpomp die je van voetbal tot autoband moet kunnen gebruiken.

Unboxing

In het doosje vinden we de luchtpomp met een USB kabel, tasje en een paar adapters zodat je verschillende fietsventielen kunt gebruiken en natuurlijk een pennetje om ballen op te pompen. Erg mooi compleet dus.

Design

Het ontwerp lijkt sterk op een beugelslot. Leuk bedacht. De luchtslang heb je zo ook altijd netjes opgeborgen zonder hem te strak om het apparaat te winden. Heel slim van Xiaomi. Verder krijg je een duidelijk wit verlicht LCD display op het apparaat en een bediening die sterk op aan oude iPod’s doet denken. Al met al erg leuk.

Xiaomi heeft voor de body gebruik gemaakt van sterke plastics en dat is erg fijn. Door de extreem korte luchtslang, moet je het apparaat nogal eens op de stoep leggen. En ja, soms ben je zo aan het klooien dat je hem uit je handen laat vallen. Natuurlijk krijg je dan een dutsje en een krasje door gebruik, maar het plastic barst niet en beschermt zo prima de compressor aan de binnenkant.

Gebruik

De compressor in de Mi Portable Electric Air Compressor is wel heel erg klein. Hier moet je rekening mee houden bij gebruik. Ik heb bijvoorbeeld mijn winterbanden ermee opgepompt en dat trekt hij niet. Hij moet zo lang pompen vanaf nul bar dat de batterij leeg is voor de band vol is. Daar staat tegenover dat hij prima geschikt is voor het bijpompen van autobanden die net wat meer spanning nodig hebben.

Bij mijn Rad Power Bikes fatbike banden is het niet anders. Een compleet platte band is niet op te pompen met de Xiaomi, maar bijpompen kan prima. Overigens is een gewone fietsband oppompen vanuit leeg wel prima te doen. Daar gaat nou eenmaal niet zo gek veel lucht in.

De Xiaomi prijzenchaos

Hoewel Xiaomi doorgaans de verkooppunten voor haar smartphones goed op orde heeft, laat Bol.com goed zien hoe groot de chaos in het aanbod van deze pomp is. Wanneer je onze affiliatelink aanklikt bij dit artikel, zal je zien dat je de pomp op het moment van schrijven kunt kopen voor een prijskaartje tussen de €50 en €69,95. In totaal staat hij negen keer in de lijst. Het nadeel van Bol.com als marketplace en de vele verkoopkanalen die Xiaomi op voorraad nemen.

Conclusie Xiaomi Mi Portable Electric Air Compressor (XM500010)

De Xiaomi Mi Portable Electric Air Compressor XM500010 is een product in een categorie waar we hier bij GadgetGear.nl nog niet heel veel ervaring mee hebben. Toch zien we enorme verschillen met bijvoorbeeld de Makita DMP180Z luchtpomp. Net als de Xiaomi een accu compressor, maar met een net wat grotere body en daardoor wel in staat om complete autobanden op te pompen. We hopen dan ook dat Xiaomi met een opvolger komt die net even wat beter pompt, want nu moeten we hem voor de automobilist toch echt afraden. Wil je hem primair voor fietsen gebruiken, dan is dit wel echt een top pompje, juist omdat hij lekker compact is.

Xiaomi Pomp kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.