Kingston Fury Beast Special Edition
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Gartner: Geheugenprijzen gaan dalen

Hoewel de Apple gebruiker er waarschijnlijk niet heel veel van zal merken, gaan de prijzen voor computergeheugen komend jaar waarschijnlijk flink omlaag.

Nu energieprijzen stijgen, komt er langzaamaan een einde aan de schaarste aan GPU’s voor computerbouwers. Doordat partijen als Nvidia enorme productielijnen hebben opgezet in de tijd dat GPU’s enorm aan de prijs waren, ontstaat daar nu overproductie.

Hetzelfde wordt door onderzoeksbureau Gartner nu ook verwacht op het gebied van DRAM geheugenmodules. De overproductie zou zo groot zijn dat er voor de hele chipsector een waardedaling van 3,6% wordt verwacht. De productieoverschotten houden naar verwachting stand tot eind derde kwartaal van 2023.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.