Hier bij GadgetGear.nl zijn we gek op vlaggenschip smartphones. Of het nou de Samsung Galaxy Fold van een kleine €2.000 is of een Huawei P30 Pro van rond de €1.000. Toch lijken deze smartphones steeds minder verkocht te worden.

Onderzoeker Gartner komt met dit beeld naar buiten. De onderzoekers van het bureau hebben ook een duidelijke zondebok. De innovatie lijkt eruit bij Apple en Samsung. Uiteraard is dit onderzoek verricht voor de S10 series werd aangekondigd. En dan snappen we dat beeld best wanneer je de S6 Curved tot en met de S9 naast elkaar legt.

Overigens gaan de verkopen in het lage- en middensegment keihard door. Daar druppelen de vernieuwingen vanuit de vlaggenschip modellen rustig door. Hierdoor zit hier qua prijsbeleving, veel meer vernieuwing.

Volgends Gartner zou Apple de grootste problemen hebben. Het aantal verkochte iPhones zou met 11,8% omlaag zijn gegaan. Nu Apple al een tijdje geen exacte aantallen meer communiceert, valt daar vanuit de reus zelf weinig over te zeggen. In China verdampte bijna de helft van het marktaandeel. Daar ging Apple van 14,6% marktaandeel naar 8,8%. Daarvan werd 3% verloren over het jaar 2018. Samsung blijft marktleider.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.