Gartner: iPhone verliest in het derde kwartaal aan populariteit

De iPhone was ooit oppermachtig, maar Android knabbelt aan de poten van Apple. Het marktaandeel van de smartphone is teruggelopen naar 12,1 procent.

Toch heeft dit niet alleen met teruglopende verkopen te maken. Apple komt eens per jaar met nieuwe iPhones op de markt terwijl er een wildgroei is in het kamp van Android. Android groeit zelfs zo hard dat het een marktaandeel van 80% heeft weten te behalen.

Toch bewijst Windows Phone dat het altijd nog slechter kan. Het platform van Microsoft heeft een marktaandeel van 3,6 procent.

In totale verkopen blijft Apple ook lekker op de tweede plek hangen. Hier heeft Apple eveneens 12,1 procent marktaandeel. Samsung zit echter op 32,1 procent. Nummer drie in de lijst is het voor ons nog onbekende Lenovo met 5,1 procent. Die verkopen zitten vooral in Azië. Het is te verwachten dat we Lenovo ook hier snel aan zullen treffen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.