Logo GadgetGear.nl
Picture of Jeroen
Jeroen

Call of Duty: Modern Warfare II (2022) PS5 Review

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Prachtig
  • Heerljk
  • Snel
  • Uigebreid

THE BAD

  • Geen

Modern Warfare 2 uit 2009 was één van mijn favoriete shooters ooit! De reboot uit 2019 was al goud, Black Ops kwam vorig jaar hier heel vlakbij, maar Modern Warfare 2 uit 2022 raakt eindelijk weer de juiste snaar! We vergeten Vanguard, blikken terug op Black Ops, maar genieten vooral van de shooter van het jaar: Call of Duty Modern Warfare 2.  Lees de review hier!

Call of Duty: Modern Warfare II is dé first-person shooter-game uit 2022, ontwikkeld door Infinity Ward en uitgegeven door Activision. Het is een vervolg op de reboot van 2019 en dient als het negentiende deel  uit de gehele Call of Duty-serie en beschikbaar op de PlayStation 4, PlayStation 5, Windows en de  Xbox One Series X/S.

 

PS4 of PS5

Het is lief dat MW2 nog beschikbaar is op de PS4. Maar bij Black Ops Cold War merkten we het verschil al enorm. De game is bijna niet te draaien op de PS4 en zorgt voor vertraging door langere laadtijden en mindere grafics die duidelijk zichtbaar zijn. Heb je nog geen knaken om de PS5 te kopen? Dan zou ik je toch aanraden om de game ook nog niet aan te schaffen en door te sparen, want je laat iets liggen. De graphics van deze nieuwe COD game zijn echt geweldig, next gen.

Deze game komt namelijk met een nieuwe versie van de IW-engine, onder een enkele cross-game launcher die bekend staat als Call of Duty HQ. De nieuwe verbeterde engine heeft een fysiek gebaseerd materiaalsysteem, een nieuw hybride tegelgebaseerd streamingsysteem, een nieuw PBR-embleemweergavesysteem, wereldvolumetrische verlichting, 4K HDR en een nieuwe GPU-geometriepijplijn. Tja, dat zal wel. Maar eerst maar eens zien 😛 Tuurlijk, dat dacht ik ook. Check het filmpje wat ik op mijn PS5 maakte (onderaan) en oordeel zelf.

Modern Warfare II introduceert in deze te gekke game verschillende ontwerpverbeteringen en wijzigingen in de gameplay van de serie, zoals geavanceerde AI-systemen in de campagne- en coöp-modi, waterfysica, zwemmechanica en een gereviseerd voertuigsysteem. Nieuwe gameplay-functies en bewegingstactieken zijn nog spectaculairder dan je gewend bent. Het duiken in de levels is geweldig, het hangen aan de richels van gebouwen is heel tof, maar de algehele graphics zijn ook bizar mooi.

Dus als je dan toch je PS4 te koop zet, kijk dan ook even naar de Xdoos. Het scheelt een hoop knaken en aan het eind van de dag is het allemaal cross gen play en maakt het niet meer uit waar je het op speelt, als je het maar ten volste kan ervaren.

De Campaign

Als je eindelijk al die Gigs heb gedownload en geïnstalleerd dan is het tijd voor de campaign. Wij als Nederlanders kunnen weer tevreden in onze handjes wrijven, want we spelen net zoals in Black Ops een rol in Amsterdam! Supergaaf om te zien. De missie in Amsterdam is eigenlijk wel de mooiste in de game, maar er zijn genoeg missies die je op het puntje van je game chair schuiven.

Call of Duty: Modern Warfare II is het vervolg op de kaskraker van 2019, Modern Warfare. Met de terugkeer van de iconische kapitein John Price, de onverschrokken John “Soap” MacTavish, de veteraan sergeant Kyle “Gaz” Garrick en de Lonely Wolf zelf, de fan-favoriete operator Simon “Ghost” Riley. Spelers zullen ontdekken wat Task Force 141 tot de legendarische eenheid maakt die het nu is.

Van kleinschalige infiltratietactieken tot zeer geheime missies, gamers zullen nieuwe wapens, voertuigen en uitrusting moeten gebruiken om het op te nemen tegen hun vijanden. Rust jezelf uit en ga de strijd aan op zee door vijanden onder water te belegeren, een sterk versterkte vijandelijke basis binnen te dringen, langs kanalen te infiltreren en belangrijke bondgenoten te bevrijden op een clandestiene plek die in de bergen verborgen ligt.

 

 

Het leuke van de story is, is dat er weinig gepraat wordt en heel veel actie is. Je vliegt de wereld over van Amsterdam to Mexico en een aantal niet bestaande landen in het Midden-Oosten, want hé we willen niet op tere zieltjes trappen. Hij is mega kort. Korter dan anders lijkt, een uurtje of zes? Maar misschien wel omdat hij zo leuk is en de cutscenes en acties lopen lekker in elkaar over. Je kan aan het gehele verhaal waarschijnlijk geen touw aan vast knopen, maar het is allemaal zo vermakelijk dat het geen klap uitmaakt. De missies zijn heerlijk divers, van vluchten per voertuig tot een level lang snipen als een baas. Van ontploffingen vanuit een vliegtuig terwijl jij luchtondersteuning biedt tot ons mooie Amsterdam.

Multiplayer

In een tijdperk dat iedereen in de Battle Royal wordt getrokken, heeft COD MW2 een heerlijke multiplayer voor je gebakken. Lekker vloeken, rennen, schieten, in diverse talen beledigd worden. That’s how this cookie crumbles en man ik keek er naar uit.

Team Deathmatch, Kill Confirmed, Hardpoint, Domination, het zit er allemaal weer in. Heerlijk toch! Vooral die eerste paar potjes waar je geen level kent en met een karige gun begint met rennen. Prachtig! Het was eventjes schrikken toen ik de eerste paar keer proberen niet split screen kon spelen, want dat is hier thuis echt het vrijdagavond dingetje. Chips en popcorn, Beamer aan, PS5 aan en dan Splitscreen shooters doen samen.

Na een paar dagen werkte de Splitscreen weer, helaas de Co-op nog niet. Maar de Multiplayer speelt ouderwets lekker. Maar er is nog veel teveel waar je nu nog niet over beschikt. Maar het speelt heerlijk en bekend. Geen vliegende, over muren rennende soldaten. Nee, hele lekkere gebalanceerde en toffe wapens uit een bekend verleden aan FPS. De perks zijn er, killstreaks zijn er. Hey? Dat waren toch scorestreaks? Ik had gehoop dat de oude SCAR-H uit 2009 weer voorbij zou komen en ik zou ook zweren dat ik iemand er mee zag schieten op een killcam, maar ik denk dat de namen zijn gewijzigd.

Team Deathmatch, Kill Confirmed, Hardpoint, Domination, het zit er allemaal weer in. Grootschalige modi zijn Ground War (32v32, Domination) en Invasion (20v20 + AI, TDM). In deze modi is het mogelijk om voertuigen te gebruiken. Het is weer chaotisch, hectisch. Ik ben al 100 keer gesniped door campers, zag al iemand met alle perks op vol gas door een level grinden, gasten met shotguns en schilden op hun rug. Heerlijk.  Het tempo ligt hoog, de controls zijn soepel, de maps zijn gevarieerd en tof, kortom, dit speelt gewoon helemaal goed.

Tot mijn grote plezier had ik na 4 uur gamen al meer dan 10 karakters vrij gespeeld. Goed om te weten dat je skins nu vrij gemakkelijk kunt vrijspelen. Bijvoorbeeld door twee bazooka kills te maken in een game. Of een aantal van die slowmotion kill moves, die zorgen ook weer voor een tof karaker. Oh, de mogelijkheden zijn eindeloos hier!

De killstreaks zijn natuurlijk ook weer terug en ze zien er supervet uit. Je trekt een mobieltje uit je zak wanneer je een spy plane laat gaan en pakte een smooth tablet te voorschijn om die missle de map in te sturen. Heel vet.

Ik las ergens een artikel van XGN waarom we Call Of Duty MW2 zouden moeten overslaan. Daar hadden zij vijf redenen voor verzonnen. Haha, slechtse artikel ooit. Dit is gewoon de beste en de mooiste multiplayer tot nu toe en hier gaan heel veel mensen, heel veel plezier mee hebben!

 

 

Conclusie: Call of Duty: Modern Warfare 2

Call of Duty Modern Warfare 2 is weer een heerlijke episode in de franchise. De absolute beste multiplayer tot nu toe. De Campaign begint in ons eigen koude kikkerlandje en neemt je mee in een actievol avontuur. Kort, maar krachtig. De Multiplayer zit goed in elkaar, speelt heerlijk alleen zijn er mij nog wat te weinig maps. B  Vraag je je af of deze COD het waard is om te kopen? Zeker! De absoluut mooiste versie als we kijken naar graphics, sounds en diepte qua game. Een zeer goede setting, toffe guns en prachtige kwaliteit als je jouw game upscaled naar naar de PS5.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.