Arjan Olsder
Arjan Olsder

Apple zet eerste stappen met satellietverbinding in iPhone 14

Apple is al langer aan het experimenteren met het leggen met verbindingen tussen iPhones en satellieten. Die technologie kan Apple in staat stellen om een eigen wereldwijde telefoonprovider te lanceren en met de iPhone 14 wordt nu de eerste stap gezet.

Waar landelijk bereik bij ons in Nederland en in grote delen van Europa heel gewoon is, is dat in de VS en Canada verre van de standaard. De kans dat je geen dekking hebt in buitengebieden is enorm. Het is niet voor niets dat je in menig film ziet dat mensen in nood net even geen bereik hebben om de spanning te vergroten.

Maar acteurs met een iPhone 14 of nieuwer die worden opgejaagd door demonen en monsters met een iPhone hebben binnenkort geen geloofwaardig verhaal meer.

Gebruikers van de iPhone 14 kunnen binnenkort namelijk via satellietcommunicatie noodberichten sturen. Daar is wel een extra abonnement voor nodig, maar dat is voorlopig de eerste twee jaar gratis. Het is overigens niet geheel toevallig dat de dienst eerst in de VS en Canada wordt gelanceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.