Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Apple schroeft productie in India op

Na de tijdelijke sluiting van de Foxconn fabrieken in China, heeft Apple de productie van iPhone 14’s bij de Taiwanese producent Pegatron opgeschroefd om zo voorraadproblemen tijdens de feestdagen zo veel mogelijk te voorkomen.

Pegatron produceert de iPhone 14 toestellen niet in Taiwan, maar in India. India heeft minder last van lockdowns omdat het land niet snel op coronabesmettingen reageert. In totaal heeft Pegatron 7.000 Indiase fabrieksarbeiders op de loonlijst staan. Pegatron is ook verantwoordelijk voor de productie van de iPhone 12.

Naast Pegatron is ook Foxconn haar Indiase fabriekslijnen in Chennai aan het opschroeven. Ook daar om het productieverlies in China op te vangen.

In beide gevallen gaat het overigens vooral om assemblagelijnen. Veel van de componenten voor smartphones moeten nog altijd van fabrikanten in China komen. Onder anderen doordat er mineralen gebruikt worden die niet in ruwe vorm de grens over mogen. Het van A tot Z produceren van een smartphone zonder Chinese afhankelijkheid lijkt dan ook een utopie.

Ook Android fabrikanten zoeken steeds meer de hulp van India in de productie van hun toestellen. Met name de BKK Group waar OnePlus en Oppo onder vallen heeft een groot deel van de productie in India liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.