Logo GadgetGear.nl
China
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Strengere exportregels tech richting China

De technologische groei van China lijkt niet te stoppen. Daarom lijkt de regering van de VS er voor te kiezen de groei van het lang in ieder geval te remmen. Na de ban van Huawei en ZTE zijn er nu nieuwe exportregels voor Amerikaanse bedrijven.

Bedrijven die chips en chip-producerende machines naar China willen exporteren, zullen voortaan eerst toestemming moeten vragen bij de overheid alvorens ze hun producten mogen versturen. Qua chips lijken er wel categorieën te zijn die vrijstelling krijgen als we het document lezen. Overigens gaat het verbod uiteraard ook gelden voor producten waarin bepaalde chips zijn verwerkt om loopholes in het exportverbod te voorkomen.

Deze nieuwe wetgeving zal mogelijk niet alleen impact hebben op Amerikaanse bedrijven, maar ook op bedrijven in andere werelddelen die handelen met de VS of aandeelhouders hebben afkomstig van de VS. Ook die zullen mogelijk gehinderd worden in de export omdat bepaalde rechtspraak ook op hen van kracht zou kunnen zijn. Dit merkten we eerder bij de ban op bijvoorbeeld Huawei.

Met name Huawei en MediaTEK zijn altijd enorm belangrijke chipproducenten in China geweest. Met name Huawei is al jaren enorm geremd in haar technologische ontwikkeling. Bovendien lijken de nieuwe regels ook een probleem te worden voor Chinese datacentra met een grote honger naar rekenkracht omdat die al snel onder de zwaardere regels voor supercomputers vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.