Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Eerste gaming-Chromebooks in Nederland

Chromebook, het besturingssysteem van Google, is in de basis natuurlijk al lang klaar voor cloud gaming. Maar dan heb je nog steeds zo’n kantoortoetsenbord en dito display. Vandaag arriveerden de eerste gaming Chromebooks.

In samenwerking met Acer, Asus en Lenovo worden drie gaming optimized Chromebooks aangeboden. Deze Chromebooks zijn voorzien van gaming harware. Daarbij moet je niet te hard nadenken over chipsets en GPU’s. Het gaat vooral om gaming keyboards en een hele sloot RGB verlichting. Ook de displays zijn gemaakt om tot 120Hz beelden op jouw netvlies te knallen en beschikken over WiFi 6E voor snelle verbindingen. De input latency, die bij cloud gaming toch al wat hoog is, zou hiermee op minder dan 85ms liggen.

Nu Google’s eigen streaming service Stadia ten gronde gaat, introduceert Google meteen haar partners bij de aankoop van een gaming Chromebook. Zo kun je op jouw Chromebook meteen apps vinden voor Nvidia GeForce Now en Xbox Cloud Gaming. Ook zijn een hoop nieuwe gaming accessoires van hardwaremakers als HyperX, Corsair, Acer, SteelSeries en Lenovo gecertificeerd voor Works with Chromebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.