Logo GadgetGear.nl
WiZ SpaceSense
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

WiZ SpaceSense is bewegingsdetectie op basis van WiFi

WiZ verkoopt, net als Philips Hue en vele andere merken, bewegingssensoren om verlichting mee te schakelen… maar dat hoeft nu niet meer. De fabrikant heeft een technologie op basis van WiFi en Bluetooth ontwikkeld om te herkennen of mensen in de buurt van een lamp wonen.

Signify, de fabrikant achter Hue en WiZ noemt deze technologie SpaceSense. Wanneer een WiFi lamp van WiZ in de ruimte hangt, kan het zijn dat het een verstoring in het WiFi signaal detecteert. Het menselijk lichaam werkt namelijk op dezelfde 2.4GHz en absorbeert WiFi signaal. Net als dat van een dier. Op basis van de sterkte van de afwijking weet de lamp dus het verschil tussen mens en dier te meten. Bovendien leert de lamp ook het gedrag van andere verstoringen herkennen om zo nauwkeuriger te werken.

Voor de lampen is niet altijd nieuwe hardware nodig, al geeft WiZ aan dat de WiFi verbinding iets meer stroom moet kunnen gebruiken. Dat kan met alle WiZ lampen vanaf 2021. Bovendien verwacht Signify dat deze technologie ook snel zal werken voor Bluetooth, waardoor ook veel oudere lampen deze vorm van bewegingsdetectie kunnen gebruiken. Bluetooth gebruikt dezelfde 2.4GHz band (en veelal dezelfde antennes). Het instellen van deze functionaliteit gaat via de WiZ V2 app die eveneens nieuw is.

WiZ SpaceSense kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.