Logo GadgetGear.nl
SkyShowtime Logo
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Streamer SkyShowtime komt 25 oktober naar Nederland

De Amerikaanse zenders Paramount Global en Comcast hebben vandaag hun streamingdienst SkyShowtime gelanceerd in Europa. Ze zijn van start gegaan in Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden. Ook heeft de zender een datum afgegeven voor de Nederlandse lancering.

De lancering van SkyShowtime in Nederland zou op 25 oktober zijn. Een paar dagen voor het kabinet een plafond zal zetten op de energiekosten en Nederland daarmee weer een beetje financiële ademruimte krijgt.

Het bedrijf liet ook weten wat we van SkyShowtime mogen verwachten. De dienst lijkt enorm te gaan lijken op Paramount+ in de VS. Hij zal afgevuld worden met films van Paramount Pictures en Universal Pictures alsmede veel series van de Paramount en Comcast zenders.

De lancering zal mogelijk de zoveelste kaalslag betekenen voor Netflix en Amazon Prime Video. Beide netwerken hebben nu veel content van Paramount en Comcast zenders in het portfolio zitten. Denk aan de populaire Star Trek series. Zeer waarschijnlijk zullen die films en series op niet al te lange termijn offline gehaald moeten worden om zo de propositie van het eigen SkyShowtime te versterken. Star Trek: Strange new Worlds zal al meteen exclusief op SkyShowtime debuteren.

Ook ons Nederlandse Videoland zal mogelijk problemen ondervinden. Videoland leunt voor de internationale series en kindercontent sterk op de zenders die in SkyShowtime komen te hangen. Er is dus een grote kans dat ook de inhoud van Videoland voor een groot stuk zal verdampen.

Finland is het enige euroland waar de dienst lanceert en geeft daarmee een goede indicatie van wat we hier mogen verwachten aan kosten. In Finland betaal je €6,99 per maand voor SkyShowtime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.