Basic-Fit Pas
Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Basic-Fit gaat toegang via app mogelijk maken

Net als Netflix, heeft ook een keten als Basic-Fit last van account sharing. Dit ging de club al iets tegen door over de streepjescodes van de lidmaatschapskaart een donkere inktlaag aan te brengen die de eigen scanners kunnen negeren. Nu er toegang via de app komt, laat Basic Fit zien nog verder te hebben nagedacht.

De app laat leden namelijk toe via een QR code. Deze code wordt live aan de deur gegenereerd en op basis van tijdstip aangepast. Zo is het dus niet zomaar mogelijk een screenshot te maken van de QR en deze naar een ander te sturen. Dit terwijl de streepjescode van de pas overnemen in de praktijk niet zo heel lastig is.

Valt het inloggen via de app je als lid toch wat zwaar, mag je de pas blijven gebruiken. Of je schakelt terug naar de pas als het niet bevalt. In dat laatste geval moet je wel opnieuw een pas laten aanmaken, want de oude is dan al vervallen. Een nieuwe pas kost je een tientje.

3 reacties

  1. Ben net lid geworden maar krijg geen pas?? Gebruik Qr code knudde, systeem pakt vaak niet goed aan de deur en kan er dan niet in.

    1. Nou inderdaad. Wordt er gek van jn Schiedam. Sta elke dag 5 minuten of langer te klooien of kom er helemaal niet in en moet iemand roepen. Waardeloos dit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.