ACT USB-C AOC kabel
Arjan Olsder
Arjan Olsder

ACT gaat lange optische USB-C kabels verkopen

Met de komst van USB-C schakelen steeds meer apparaten over op deze nieuwe, snelle USB standaard. Maar kabellengte kan een uitdaging zijn. Het Nederlandse ACT is het nu gelukt een kabel van 10 meter op te leveren, met een bijzonder stukje technologie.

ACT zet het elektrische signaal namelijk over op een optisch signaal en codeert dit ook weer terug. Dit gebeurt allemaal in de pluggen zelf. In de draad zelf zit de optische kabel alsmede een koperdraad die waarschijnlijk voorziet in de stroom die nodig is om aan het uiteinde het optische signaal weer terug te zetten naar elektrische signalen.

Met deze technologie verwacht ACT over 10 meter een 10Gb dataverbinding te kunnen ondersteunen en daarmee 4K op 60Hz. Voor laadstroom blijft op deze lengte maximaal 60 Watt over op 3 Ampère. De kabel voldoet aan de USB 3.2 spec.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.