Logo GadgetGear.nl
HKC 24F1D
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: HKC 24F1D 24 Inch LED HD TV

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 3 sterren.

THE GOOD

  • Goedkoop
  • Veel verschillende aansluitingen

THE BAD

  • Matig display
  • Matig geluid

Het merk HKC is nog betrekkelijk klein in Nederland. Het bedrijf bestaat toch al sinds 1997 en is in China een topspeler op het gebied van monitoren. Maar kan het merk ook een goede, compacte TV bouwen?

Unboxing

In de doos van de HKC 24F1D zit de TV, een standaard, afstandsbediening, batterijen, 1,5 meter stroomkabel en documentatie.

Ontwerp

Qua ontwerp doet de TV, zoals je in dit prijssegment ook mag verwachten, redelijk goedkoop aan. Met name door de print met de betekenis van de knoppen onder op de TV. Aan de achterkant is er ook weinig spannends aan. Dat hoeft natuurlijk ook niet. Wil je een muurbeugel gebruiken, dan is het goed om te weten dat deze TV een VESA 100 aansluiting heeft.

HKC 24F1D

Display

In deze compacte TV zit een LED display. Eigenlijk dé standaard technologie in goedkope TV’s. Qua kijkhoek is het display acceptabel. Qua contrasten gaat het schermpje met 3.00:1 niet heel diep. Met 150 nits is de lichtopbrengst van de TV prima. De resolutie van het scherm ligt op 1.366×768 pixels. Daarmee is het een echte HD TV en niet een FullHD TV. Dat claimt fabrikant HKC overigens ook niet. De reactietijd gtg ligt op 9,5ms en daarmee is deze TV voor de fanatieke gamer een no-go. Voor de casual gamer zal het niets zijn om over wakker te liggen.

Geluid

De HKC 24F1D is voorzien van twee 3 Watt speakers. Het geluid kan het best worden beschreven als flets en een tikkeltje hol. Wederom, normaal in deze prijsklasse.

Afstandsbediening

De afstandsbediening is ook niet heel spannend. Stevig. Duidelijk en eenvoudig. Wederom prima voor deze prijsklasse. Wat wel opvalt is dat knoppen redelijk diep moeten worden ingedrukt.

Aansluitingen

De TV beschikt over een DVB-T/T2, DVB-C en DVB-S/S2 tuner met bijbehorende aansluitingen. Jouw retro console kan via SCART nog worden aangesloten. Er is een VGO, PC Audio, HDMI en USB-poort aanwezig. Je kunt een CI/CI+ kaart plaatsen. De aanwezigheid van slechts 2 HDMI aansluitingen is helemaal prima. Ook in het goedkope segment.

HKC 24F1D

Conclusie HKC 24F1D 24 Inch LED HD TV

Met de HKC 24F1D levert het Chinese merk een goedkoper 24 inch TV voor de Nederlandse markt. Het blijkt een prima TV voor iedereen die weinig waarde hecht aan beeld- en geluidskwaliteit. Daarnaast is het een TV die zich door haar SCART aansluiting prima leent voor retro gameconsoles.

HKC 24F1D kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.