Discovery+ Logo
Arjan Olsder
Arjan Olsder

HBO Max en Discovery+ gaan verdwijnen…

6 juli schrapte HBO Max alle Originals die in Europa geproduceerd zouden worden. Gisteren schrapte HBO Max de Batgirl film die bijna klaar was om op de streamer te gaan en vandaag vallen er massaontslagen…

Met de fusie van Time Warner en Discovery zit de nieuwe entertainmentgigant met twee streamingdiensten op internet. Namelijk HBO Max en Discovery+. En dan moet je keuzes gaan maken.

Het lijkt er nu op dat het nieuwe bedrijf; Warner Bros. Discovery van plan is om beide diensten te gaan schrappen. In plaats daarvan zou één grote, nieuwe streamingdienst moeten ontstaan die alle content van de netwerken en filmstudios van Warner Bros. en Discovery gaat samenvoegen. Op die manier kan de nieuwe streamer het goed opnemen tegen Disney+, Paramount+, Prime Video en Netflix.

De eerste wijzigingen in het HBO aanbod zijn nu ook al duidelijk. Zoals aangegeven zijn alle Originals die buiten de VS geproduceerd zouden worden geschrapt, tenzij ze al in productie waren. Batgirl en Houseparty zijn compleet geschrapt. Originals als Moonshot, Superintelligence en The Witches zijn ineens verdwenen uit de catalogus. Daarnaast zouden de nodige banen zijn geschrapt. Met één toekomstige streamingdienst heb je immers niet iedereen meer nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.