Logo GadgetGear.nl
DJI Avata
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

DJI introduceert de Avata FPV drone

Met de introductie van de DJI Mavic 3 introduceerde het merk de eerste drone die aan de Europese certificering voldoet. Nu, ongeveer een week later, lanceert het de DJI Avata FPV drone zonder certificering.

FPV staat voor First Person View ofwel een drone die je bestuurt met een bril op je neus, zodat je precies ziet wat de camera doet. Die bril heet de DJI Goggles 2. Dit soort drones worden doorgaans gebruikt voor droneraces. De DJI Avata lijkt echter vooral gemaakt om gebruikers enthousiast te maken voor deze manier van dronegebruik. Echte FPV racers worden doorgaans eindeloos over-geoptimaliseerd om snelheid en wendbaarheid te combineren. De Avata is vooral in staat om bijvoorbeeld weer de lucht in te komen als deze ongelukkig is geland.

De DJI Avata is met 410 grap een relatief zware drone met een gestabiliseerde 48 megapixel CMOS sensor en kan tot 4K op 60Hz filmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.