Logo GadgetGear.nl
Disney+
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Disney+ in Duitsland voor de rechter om prijsverhogingen

Er zijn maanden waarop het er op lijkt dat Disney+ harder in prijs stijgt dan in echt goede content. In Duitsland is een consumentenorganisatie dat gedrag van de streamingreus helemaal zat. Daar stappen ze naar de rechter.

Ondanks een relatief betaalbare introductie in de Duitse markt, is Disney+ ook daar inmiddels een dure streamer geworden. Een consument klaagde dat de dienst binnen de abonnementsperiode met 30% in prijs steeg. Dit terwijl Disney dit alleen in een nieuwe periode zou mogen doen en niet zonder minimaal 30 dagen van tevoren, de prijsstijging te communiceren. De consumentenorganisatie zegt dat het door de manier van werken van Disney+, het lastig is voor consumenten om rekening te houden met prijsstijgingen. Met andere woorden, om op tijd op te zeggen. In de VS kost Disney+ binnenkort $109,99. $40 meer dan de prijs tijdens de introductie in 2019. De prijs van grofweg 3 Blu-Ray schijfjes met dikke Marvel films.

Hoewel HBO Max stuntte met 50% levenslange kortingen, lijkt het erop dat ook die Amerikaanse streamer er alles aan gaat doen om duurder te worden door een nieuwe dienst te lanceren waar ook Discovery+ content in zal zitten. Ook daar mag je binnenkort een diepere portemonnee hebben of wellicht met nog meer gebruikers je account sharen om het betaalbaar te houden (foei).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.