Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Binance krijgt megaboete van De Nederlandse Bank

Wil je op de Nederlandse financiële markten meespelen, heb je daar een registratie bij De Nederlandse Bank (DNB) voor nodig. Deze registratie staat borg voor dat organisaties zich aan de Nederlandse wetgeving willen houden. Crypto platform Binance heeft hierin verzaakt.

Deze registraties zijn verplicht omdat we hier in Nederland wetgeving hebben die het anoniem handelen moet tegengaan. Mede om te voorkomen dat je via Binance bijvoorbeeld investeert in terrorisme of probeert geld wit te wassen. Op basis van de schaal van Binance, ziet DNB deze dienst als een verhoogd risico. Bovendien heeft Binance geen heffingen aan DNB afgedragen, waardoor zij oneerlijk voordeel genoot op haar concurrenten.

Binance is al enkele jaren actief op de Nederlandse markt, maar heeft al die tijd verzuimd om zich te registreren bij DNB. DNB keerde daarom op 25 april een megaboete uit van € 3,32 miljoen. Na het krijgen van de boete is Binance wel meteen in beroep gegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.