Tesla Optimus
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Tesla laat huishoudrobot zien tijdens AI Day event

Tesla gebruikt al jaren AI voor haar bolides. Om haar kennis en kunde tentoon te stellen, organiseert het merk binnenkort de Tesla AI Day, waarop Elon Musk de eerste huishoudelijke robot van Tesla laat zien.

De Tesla AI Day staat al een tijdje op de planning, maar is opnieuw uitgesteld. Ditmaal tot 30 september. Wel liet Elon Musk alvast een belangrijke teaser zien. De huishoudrobot van Tesla die Tesla Optimus zal gaan heten. De Tesla Optimus is een robot met een wel heel menselijk, doch anoniem uiterlijk. Ze meet 1.73 meter lang en zal een kleine 60KG gaan wegen.

De robot kan voor nu ladingen tot 20KG dragen en daarmee in het huishouden assisteren. Voor de boodschapjes is dat te weinig.

30 September zien we meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.