Sony DualSense Controllers
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sony Playstation gaat meer gamestudio’s kopen

Onlangs begon Sony met de overname van gamedeveloper Bungie. Een spannende overname omdat die studio al jaren de Xbox-exclusieve Halo games ontwikkelt. Sony laat nu weten deze strategie door te zetten.

De overname van Bungie zorgt er ook voor dat de non-PlayStation omzet op games omhoog wordt geduwd. Sony verwacht $300.000.000 omzet op PC games. Voor de overname van Bungie stond de teller pas op $80.000.000.

Live Service Games

Sony gaat op een aantal paarden wedden. Een daarvan is live service games. Games zoals GTA-V en FortNite die jaren doorlopen en continue (betaalde) updates ontvangen. Het ontwikkelen van nieuwe content voor een game is doorgaans veel goedkoper dan investeren in het ontwikkelen van een compleet nieuwe game.

PlayStation Studios

De tweede stap is het uitbreiden van het aantal PlayStation Studios waar in Nederland onder anderen Guerrilla Games onder valt.

Leveringsproblemen PS5 eindigend

Volgend jaar verwacht Sony dat de leveringsproblemen rondom de PlayStation 5 consoles opgelost zullen zijn. Of Sony met aangepaste hardware komt is nog onbekend, maar voor iedereen die nog steeds op een wachtlijst staat, is het een heel goed bericht… mits het uitkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.