Logo GadgetGear.nl
Picture of Rajesh S. Chaitram
Rajesh S. Chaitram

Sony introduceert de LinkBuds S

Sony introduceerde vandaag de LinkBuds S. Een nieuw model true wireless in-ears dat naast de LinkBuds die we eerder hier op GadgetGear.nl bespraken, deel uit gaat maken van deze nieuwe serie.

De LinkBuds S zijn wat Sony de kleinste en lichtste ANC en ‘high-res’ TWS koptelefoon noemt. De in-ears wegen slechts 4,8 gram en zijn ontworpen met een oog op comfort, terwijl ook verschillende voice features als speak-to-chat en voice-pickup zijn toegepast.

 

Geluid

Sony past een 5 mm driver toe met wat overduidelijk een dynamisch signatuur moet zijn aangezien men spreekt over een een accent op bass en vocals. Uiteraard is ook ondersteuning van LDAC aanwezig, terwijl hoog gecomprimeerde bestanden verbeterd kunnen worden weergegeven met DSEE Extreme.

Controls

Bediening van de LinkBuds S gebeurt middels touch-bewegingen op de earbuds. Buiten de algemene speel- en gesprekscontroles kunnen we tevens switchen tussen geluidsmodi, quick-attention activeren en is integratie van Spotify en Endel toegepast. Ook zijn Amazon Alexa en Google Assistant aanwezig.

 

Game features

Er is bij het ontwerp van de in-ears samengewerkt met Niantic, de developer achter o.a. Ingress, waarbij tijdens het spelen ervan het geluid veranderd afhankelijk van welke richting de speler op kijkt. Het idee is om een soort Augmented Reality-laag in geluidsopzicht toe te passen.

De earbuds zijn tevens klaar voor LE Audio, een ultra-low latency bluetooth connectie dat ideaal is voor gaming.

Batterijduur

De LinkBuds S gaan 6 uur mee met ANC ingeschakeld met een extra 14 uur via de laadcase. Middels snelladen kan in 5 minuten een speelduur van 60 verkregen worden.

 

Milieubewust

Sony zet zich in om de milieu-impact van hun producten te verminderen. Net als bij verschillende andere recente producten van Sony is de verpakking van de LinkBuds S plasticvrij en is voor de constructie van de in-ears gebruik gemaakt van gerecyclede materialen van auto-onderdelen.

 

LinkBuds-serie

We bespraken reviewden eerder de Sony LinkBuds, het eerdere broertje van de LinkBuds S die op het moment van schrijven dus samen de LinkBuds-serie vormen. Sony ziet de LinkBuds-serie als volgt: “De LinkBuds-serie staat voor connectiviteit, innovatie en sustainability. Zo zijn beide modellen ultra compact en erg licht, gemaakt van gerecycled plastic en hebben ze dezelfde techniek die voor de kristalheldere gesprekskwaliteit zorgt. Waar de LinkBuds zonder Noise Cancelling en met een uniek open ring ontwerp met name tot zijn recht komen in specifieke situaties, hebben de LinkBuds S het design wat je van Sony gewend bent mét Noise Cancelling en zijn ze bovendien uitermate veelzijdig.

De vraag is hoeveel mensen daadwerkelijk dit verhaal meekrijgen en daarnaast of mensen het logisch vinden dat de twee compleet verschillende in-ear-producten die de LinkBuds en de LinkBuds S zijn, samen deel uitmaken van één serie met ook nog eens dezelfde naam minus één letter. De voornaamste consistentie zit hem wat ons betreft in hoe slecht Sony is als het op herkenbare naamgeving aankomt.

 

Prijzen en beschikbaarheid

De LinkBuds S komen beschikbaar in het wit, zwart en ecru met een adviesprijs van rond de € 200,- en zullen vanaf eind mei beschikbaar zijn.

De review vind je binnenkort hier op GadgetGear.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.