Google beperkt advertenties naar zwangere vrouwen

Ken je het gevoel dat Google eerder weet dat je zwanger bent dan jij zelf? En hoe lastig is het als jouw familie net even meekijkt op jouw scherm terwijl je iets opzoekt en reclame voor positiekleding ziet? Dat beschamende moment pakt Google nu aan.

Dit is onderdeel van nieuwe aanpassingen die Google heeft gemaakt aangaande gevoelige onderwerpen. Naast zwangerschap is het ook mogelijk om in te stellen dat je minder alcohol- en gokproducten in advertenties wilt zien op YouTube. Iets waar ik met onze gezinstelevisie met als ouder toch ook wel veel moeite mee heb.

Deze instellingen zijn nu terug te vinden in jouw Google account dashboard voor zowel de YouTube ads als wat Google Display ads noemt. Display ads zijn de advertenties die Google op haar eigen websites en op websites van derden plaatst.

Persoonlijk hoop ik dat Samsung op termijn dit voorbeeld volgt. Ook Samsung heeft er een handje van om advertenties voor kanalen als World Poker Tour in het menu van haar TV’s te plaatsen terwijl kinderen kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.