Logo GadgetGear.nl
Dell UltraSharp Webcam WV7022 op statief en monitor
Picture of Dennis van Dijk
Dennis van Dijk

Zo vergroot jij je privacy en veiligheid op het internet

Een groot deel van jouw leven breng je door op het internet. Het brengt jou veel gemak en de mogelijkheden nemen toe. Je staat er waarschijnlijk nauwelijks meer bij stil. Maar met al die handige websites en apps deel je ook heel veel persoonlijke informatie. Jouw informatie! Hoeveel controle neem jij over je privacy en veiligheid? Dit is waar VPN om de hoek komt kijken. Maar hoe werkt VPN precies? Waarom heb je het nodig? En hoe begin je daar dan mee? Gadgetgear heeft het uitgezocht voor jou.

Hoe werkt VPN precies?

We hebben al een aantal blogs gewijd aan VPN. Maar we leggen het graag nog een keer uit. VPN staat voor Virtual Private Network. Dit werkt in de praktijk als volgt. Op het moment dat je gebruik maakt van het internet zoek je naar en deel je informatie. Deze informatie gaat naar een VPN-server via een beveiligde tunnel.

De VPN-server staat vaak in een ander land. Daar krijgt je internetverkeer een nieuw IP-adres dat ook door andere gebruikers van de VPN-server wordt gebruikt. Zo is niet meer te onderscheiden waar de informatie vandaan komt en van wie het is. Kortom, met een VPN gebruik jij het internet met verbeterde privacy en daarmee ook veiligheid.

De voordelen van een VPN verbinding

Een VPN-dienst maakt jouw internetverkeer niet volledig anoniem. Er zijn meer manieren waarop je gevolgd kan worden op het internet. Waarom heb je het dan nodig? VPN heeft een aantal voordelen die je privacy en daarmee ook je veiligheid op het internet vergroten. Hierdoor neem jij meer controle over jouw privacy en veiligheid.

Openbare Wi-Fi hotspots

Je kent het vast wel. Je bent in een openbare ruimte en moet echt even gebruik maken een Wi-Fi hotspot. Je verwacht namelijk een belangrijk mailtje. Misschien wil je nog even online bankieren of je crypto’s checken. VPN helpt je om je veiligheid te vergroten bij het gebruik van openbare Wi-Fi hotspots. Handig als het om gevoelige informatie gaat.

Je IP-adres

VPN Verbergt je IP-adres.

Versleutelen van je internetverkeer

VPN versleutelt je internetverkeer. Zo kan jij veiliger en privé surfen.

Toegang tot meer internet content

Wil jij ook die sportwedstrijd die je niet op tv kan ontvangen op een buitenlandse website bekijken? Of ben je op vakantie maar wil je Nederlandse tv kunnen kijken?

VPN Geeft je toegang tot meer internet content en omzeilt beperkingen zoals overheidscensuur.

Internetverkeer wordt niet getraceerd

VPN zorgt ervoor dat je internetverkeer niet wordt getraceerd en opgenomen om later te worden doorverkocht.

Wil je ook meer controle nemen over jouw privacy en veiligheid? Dan is VPN downloaden de eerste stap.

Zo start jij met VPN

Gebruik altijd je gezonde verstand als je het internet gebruikt. Veel websites maken gebruik van trackers en cookies. Daar heb je een goede adblocker voor nodig. Ook biedt het geen volledige bescherming tegen cybercriminelen, phishingmails en malware. Dit staat los van je IP-adres. Maar als je meer controle wil nemen over je privacy en veiligheid dan is een VPN-dienst een belangrijke stap en een goede start!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.